odbitek ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

odbitek ddv

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Spet stranka, ki trdi naslednje:

v državah EU nabavlja razno literaturo. Ker ne predloži svoje ID številke (kljub temu da je zavezanec za DDV), ji seveda zaračunajo DDV po recimo angleških predpisih, kjer je davek slučajno tudi 20%). Trdi (ker so ji to nekje svetovali), da lahko DDV, ki ga zaračuna država EU, uveljavlja kot odbitni v obračunu DDV. Meni ne gre v glavo, kako bi lahko od slovenske države zahteval angleški davek. Popravite me če se motim.
In če se ta DDV ne odbija, ali lahko gre v strošek?
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Stranka nima prav (zakaj pa ne predloži IDŠT?).

Ne gre v strošek ravno zato, ker je nepotreben strošek, ki ga ne bi bilo, če bi predložila IDŠT. lp
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

To sem ji svetovala, naj naslednjič predloži ID številko.
Ma včasih se prav čudim, kje pobirajo take nasvete? In tako vehamentno trdi, da ma prav, da se že sprašujem, če sem kaj spregledala... in potem se znajdem tukaj :)
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

... in potem se znajdem tukaj ...

...v dobri družbi. :lol: lp
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Teoretično bi sicer imeli pravico od angleške države zahtevat vračilo njihovega DDVja. Pa tudi če odmislimo vse možne zaplete (kdo bi sploh to delal za borih par eurov), se bojim, da ga ne bi vrnili, saj je bil napačno obračunan.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Ja od angleške države bi bilo logično zahtevati DDV (vendar kot ste dejali gre za majhne zneske in se ne splača), ampak trditev je bila, da odbitek lahko uveljavljamo v slovenskem obračunu DDV... meni nepojmljivo, če pa bi države sklenile tak sporazum, da bi lahko kjerkoli zahtevali DDV nazaj, bi bilo pa odlično superiorno prekrasno :lol:
Naty

Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

To pa sigurno NE gre tako simpl.
Odgovori