Uporaba žiga

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
slometa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Uporaba žiga

Odgovor Napisal/-a slometa »

Pozdravljeni,
ali na dokumentih uporabljate žig? Kot sem izvedela, sploh ni več obvezno 'poštempljati' uradnih dokumentov. Torej račun samo s podpisom??? LP, Meta
Patsy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Patsy »

Tako je - žig že nekaj časa ni zakonsko obvezen. Jaz poslujem brez žiga, ki je zame odvečna in nepotrebna krama. Račun podpišem in pošljem. To je to. :)
Ni ga potrebno vlačit s sabo na vsak urad, banko, itd. V tem vidim samo prednosti.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Žal marsikateri organ še vedno teži z žigom ( sveže : PIZ, ZZZS) - seveda brez osnove. lp
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Tudi banke vehamentno zahtevajo žig in sploh ne vprašajo, če posluješ z njim.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

NLB ga za dvi gotovine zahteva.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Kadar boste imeli "čas za špas", naj Vam pokažejo predpis ( lahko tudi njihov interni), ki določa uporabo žiga : kaj je žig, kakšne sestavine mora imeti, iz česa je lahko narejen.
Če ga nimajo, pa vprašajte, če je lahko sestavljen iz otroških "tiskarn"?
Zanje je očitno važno samo, da na dokumentu ostane vijoličast "flek". lp
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

uni napisal/-a:NLB ga za dvi gotovine zahteva.
za dvig gotovine ne, za podpis pogodbe pa....
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz, kor s.p. poslujem brez žiga. Kot samostojni podejtnik sem fizična oseba in mi zadostuje podpis. Sem ter tja mogoče koga še prepričukem, a na splošno ni prolema.
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 10 Okt 2008, 20:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
slometa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a slometa »

Hvala. To pomeni, da mi ga sploh ni treba imeti?
Ali je potrebno napisati tudi sklep o tem, da ne uporabljam žiga ali ga pač enostavno ne uporabljam več...
Hvala in lep vikend!
Patsy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Patsy »

Ker zakonsko ni obvezen, ne vidim potrebe po sklepu.

To je v bistvu že na banki določeno. Če imate tam poslovanje brez žiga, potem to velja tudi povsod drugod.

Nobeden pa vam ne bo vzel za slabo, če boste imeli sklep. Sama ga nimam. Se bodo pa počasi inštitucije le morale navadit da to obstaja.

Ne vem kako je na NLB, na Banki Koper upoštevajo poslovanje brez žiga, sicer pa moram rečt, da od odprtja računa opravljam vse elektronsko in mi na banko sploh še ni bilo potrebno it. :)

Za svojo stranko (d.o.o., ki tudi posluje brez žiga) opravljam razna dela in edini primer kjer so želeli žig oz. potrdilo, da ga podjetje ne uporablja, je bilo pri sklepanju pogodb na S*****u.
Odgovori