Uporaba žiga
Moderator: Mirko Zbačnik
Uporaba žiga
Pozdravljeni,
ali na dokumentih uporabljate žig? Kot sem izvedela, sploh ni več obvezno 'poštempljati' uradnih dokumentov. Torej račun samo s podpisom??? LP, Meta
ali na dokumentih uporabljate žig? Kot sem izvedela, sploh ni več obvezno 'poštempljati' uradnih dokumentov. Torej račun samo s podpisom??? LP, Meta
Kadar boste imeli "čas za špas", naj Vam pokažejo predpis ( lahko tudi njihov interni), ki določa uporabo žiga : kaj je žig, kakšne sestavine mora imeti, iz česa je lahko narejen.
Če ga nimajo, pa vprašajte, če je lahko sestavljen iz otroških "tiskarn"?
Zanje je očitno važno samo, da na dokumentu ostane vijoličast "flek". lp
Če ga nimajo, pa vprašajte, če je lahko sestavljen iz otroških "tiskarn"?
Zanje je očitno važno samo, da na dokumentu ostane vijoličast "flek". lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz, kor s.p. poslujem brez žiga. Kot samostojni podejtnik sem fizična oseba in mi zadostuje podpis. Sem ter tja mogoče koga še prepričukem, a na splošno ni prolema.
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 10 Okt 2008, 20:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ker zakonsko ni obvezen, ne vidim potrebe po sklepu.
To je v bistvu že na banki določeno. Če imate tam poslovanje brez žiga, potem to velja tudi povsod drugod.
Nobeden pa vam ne bo vzel za slabo, če boste imeli sklep. Sama ga nimam. Se bodo pa počasi inštitucije le morale navadit da to obstaja.
Ne vem kako je na NLB, na Banki Koper upoštevajo poslovanje brez žiga, sicer pa moram rečt, da od odprtja računa opravljam vse elektronsko in mi na banko sploh še ni bilo potrebno it.
Za svojo stranko (d.o.o., ki tudi posluje brez žiga) opravljam razna dela in edini primer kjer so želeli žig oz. potrdilo, da ga podjetje ne uporablja, je bilo pri sklepanju pogodb na S*****u.
To je v bistvu že na banki določeno. Če imate tam poslovanje brez žiga, potem to velja tudi povsod drugod.
Nobeden pa vam ne bo vzel za slabo, če boste imeli sklep. Sama ga nimam. Se bodo pa počasi inštitucije le morale navadit da to obstaja.
Ne vem kako je na NLB, na Banki Koper upoštevajo poslovanje brez žiga, sicer pa moram rečt, da od odprtja računa opravljam vse elektronsko in mi na banko sploh še ni bilo potrebno it.
Za svojo stranko (d.o.o., ki tudi posluje brez žiga) opravljam razna dela in edini primer kjer so želeli žig oz. potrdilo, da ga podjetje ne uporablja, je bilo pri sklepanju pogodb na S*****u.