Zanima me,kakšno kolektivno pogodbo bi naj imelo podjetje v katerem sem zaposlena,če je podjetje registrirano kot"...Obdelava kovin,trgovina,gostinstvo in storitve d.o.o."?
V moji pogodbi o zaposlitvi ničesar ne piše,pa bi rada vedela kaj piše o povračilu stroškov prevoza na delo.
V pogodbi piše samo,da višina povračila stroškov in njih upravičenost se opredeli s kolektivno pogodbo dejavnosti.
Danes mi je računovodkinja rekla,da imam plačano samo 60% mesečne delavske avtobusne karte,od katere mi odštejejo še nedelje in praznike.
Kolektivna pogodba
Moderator: Mirko Zbačnik
"Danes mi je računovodkinja rekla,da imam plačano samo 60% mesečne delavske avtobusne karte,od katere mi odštejejo še nedelje in praznike."
Že to mi ni šlo v glavo, da se ne prizna mesečne v celoti - pa se je celo z novim usklajevanjem KP zmanjšal "izplen" s 70% na 60%.
Ampak da od tako okleščene mesečne še odbijajo nedelje in praznike - to pa res ne more biti tako predpisano, ampak mi diši po samovolji???
Ima kdo kaj več vpogleda? lp
Že to mi ni šlo v glavo, da se ne prizna mesečne v celoti - pa se je celo z novim usklajevanjem KP zmanjšal "izplen" s 70% na 60%.
Ampak da od tako okleščene mesečne še odbijajo nedelje in praznike - to pa res ne more biti tako predpisano, ampak mi diši po samovolji???
Ima kdo kaj več vpogleda? lp
Kp, ki naj bi jo spoštovalo vaše podjetje, je odvisna od katere dejavnosti doseže večje prihodke: bodisi od obdelave kovin, trgovine, gostinstva ali opravljanja storitev? To ugotovita lastnik podjetja in računovodja! Po uredbi, je delodajalec dolžan izplačati delavcu za prevoz na delo najmanj 60% cene mesečne vozovnice, katero delavec uporablja za prevoz na delo in iz dela. Če delavec ne uporablja javnega prevoza, oz. se v službo pelje s svojim osebnim avtom, se izplača delavcu nadomestilo v višini 0,15 € na 1/km razdalje med najbližim postajališčem in običajnim prebivališčem, če je to oddaljeno več kot 1 km od najbližjega postajališča.
Menim, da ni prav, da vam soboste, nedelje in praznike odštevajo pri obračunu prevoza, če ste na te dneve delali - sicer, res "diši" vse po samovolji odgovorne osebe podjetja oz. lastnika, tako, kot je komentiral že moj predhodnik. Lp - TITA
Menim, da ni prav, da vam soboste, nedelje in praznike odštevajo pri obračunu prevoza, če ste na te dneve delali - sicer, res "diši" vse po samovolji odgovorne osebe podjetja oz. lastnika, tako, kot je komentiral že moj predhodnik. Lp - TITA
"Menim, da ni prav, da vam soboste, nedelje in praznike odštevajo pri obračunu prevoza, če ste na te dneve delali - sicer, res "diši" vse po samovolji odgovorne osebe podjetja oz. lastnika, tako, kot je komentiral že moj predhodnik. Lp - TITA"
Se ne strinjam s pogojem : "če ste na te dneve delali". Mesečna je najcenejša oblika prevoza ravno zaradi tega, ker je nakup "v paketu" in ni smiselno potem to preračunavati na dneve. lp
Se ne strinjam s pogojem : "če ste na te dneve delali". Mesečna je najcenejša oblika prevoza ravno zaradi tega, ker je nakup "v paketu" in ni smiselno potem to preračunavati na dneve. lp