POPRAVEK DDV-O ZA NAZAJ

Moderator: Mirko Zbačnik

LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

POPRAVEK DDV-O ZA NAZAJ

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Včeraj sem bila na seminarju novosti DDV od 1.9. dalje. Udeležencev je bilo malo, tako da sem imela priložnost izvajalko seminarja vprašati vse, kar me je zanimalo. Ugotovila pa sem, da sem od 1.5. dalje nekatere zadeve naredila napačno.
Rada bi popravila obračune za nazaj (torej ponovno poslala obrazce DDV-O)pa me skrbi, da bi si s tem nakopala kakšen inšpektorski pregled. Kakšne so vaše izkušnje s popravljanjem DDV-O? Kako na to gleda DURS?
Hvala za kakršno koli mnenje.[:(][:I][8)]
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Kakšne napake ste ugotovili?

LP:D
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Prejete račune iz EU za blago nekajkrat nisem pravilno upoštevala - DDV se obračunala en mesec prepozno.
Na enem računu iz EU za storitev pa nisem obračunala DDVja, čeprav zdaj vem, da bi morala narediti samoobdavčitev.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Prejete račune iz EU za blago nekajkrat nisem pravilno upoštevala - DDV se obračunala en mesec prepozno.
Na enem računu iz EU za storitev pa nisem obračunala DDVja, čeprav zdaj vem, da bi morala narediti samoobdavčitev.
jenny
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a jenny »

Popravite obračun DDV. Vsekakor je boljše, da napako odkrijete vi kot kasneje davčni inšpektor, se vam ne zdi? Lahko s spremnim dopisom tudi navedete obrazložitev. Tudi meni se je že zgodilo, da sem morala popravljati, a ni bilo zaradi tega kontrole. Boljše je, da plačate zamudne obresti, ki vsekakor bodo kot kasneje kazen.<font face="Arial Black"></font id="Arial Black">
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Jenny, torej, če se zmotiš, napako priznaš in popraviš, ne sledijo takoj sankcije?
V tem primeru tudi jaz menim, da je bolje plačati nekaj zamudnih obresti, popraviti obračun(e) in mirno spati ponoči.
:D:D:D
jenny
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jenny »

Kaj lahko naredi davčni inšpektor, če pri kontroli ugotovi napako, ter mu serviraš dokumentacijo, da si napako ugotovil, odpravil in plačal vse, kar je potrebno? Bi moral biti pa zelo....
Bojm
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Bojm »

MENE PA ZANIMA KDO JE PREDAVAL NA SEMINARJU IN ČE LAHKO NA KRATKO POVEŠ ,KAKO SO OBRAZLOŽILI SAMOOBDAVČITEV PRI PRIDOBITVAH IZ EU? (ČE JE NAPRIMER RAČUN V JULIJU IZDAN, PREJET RAČUN IN ROBA PA ŠELE V AVGUSTU ?)

HVALA IN LEP POZDRAV

BojM
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Jaz bi na vašem mestu poklicala kontrolorja DDV in ga vprašala, če je treba poslati nove obrazce DDV-O. To se od 1.10.2002 ne dela več. Zamudne obresti plačajte za mesec dni tam, kjer ste upoštevali napačno obdobje.

Glede samoobdavčitve ne bi smelo biti zamudnih obresti.:)

lp
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

BojM, ne vem, če se lahko napiše, kdo je imel seminar, saj je to že reklama, če prav razumem pravila foruma.
Izvajalka seminarja je poudarila, da se DDV v navedenem primeru obračuna že v juliju, ko je bil izdan račun. Ker pa je DDV obračunan in plačan v juliju, se lahko upošteva tudi kot vstopni DDV.
SISI
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a SISI »

Mene zanima v katero obdobje DDV knjigo prejetih računov bi vpisali DDV. Dobili smo račun Finance. Naročnino za obdobje 29.09.2004 do 29.09.2005. Plačilo 6.10.2004 Hvala
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rina »

Bojm,
če ste blago in račun prejeli avgusta, samoobdavčitev in poračun DDV
opravite v mesecu avgustu. Datum izdaje fakture vzamete za preračun v SIT po srednjem tečaju Banke Slovenije. Informacijo sem dobila pri Davčni inšpektorici ki je bila pred tem davčna svetovalka. Pri pridobitvi blaga je evidenten datum pridobitve blaga, pri storitvah pa datum opravljene storitve. Velja samo za EU.

LP
Odgovori