POPRAVEK DDV-O ZA NAZAJ
Moderator: Mirko Zbačnik
POPRAVEK DDV-O ZA NAZAJ
Včeraj sem bila na seminarju novosti DDV od 1.9. dalje. Udeležencev je bilo malo, tako da sem imela priložnost izvajalko seminarja vprašati vse, kar me je zanimalo. Ugotovila pa sem, da sem od 1.5. dalje nekatere zadeve naredila napačno.
Rada bi popravila obračune za nazaj (torej ponovno poslala obrazce DDV-O)pa me skrbi, da bi si s tem nakopala kakšen inšpektorski pregled. Kakšne so vaše izkušnje s popravljanjem DDV-O? Kako na to gleda DURS?
Hvala za kakršno koli mnenje.[:(][:I][8)]
Rada bi popravila obračune za nazaj (torej ponovno poslala obrazce DDV-O)pa me skrbi, da bi si s tem nakopala kakšen inšpektorski pregled. Kakšne so vaše izkušnje s popravljanjem DDV-O? Kako na to gleda DURS?
Hvala za kakršno koli mnenje.[:(][:I][8)]
Popravite obračun DDV. Vsekakor je boljše, da napako odkrijete vi kot kasneje davčni inšpektor, se vam ne zdi? Lahko s spremnim dopisom tudi navedete obrazložitev. Tudi meni se je že zgodilo, da sem morala popravljati, a ni bilo zaradi tega kontrole. Boljše je, da plačate zamudne obresti, ki vsekakor bodo kot kasneje kazen.<font face="Arial Black"></font id="Arial Black">
BojM, ne vem, če se lahko napiše, kdo je imel seminar, saj je to že reklama, če prav razumem pravila foruma.
Izvajalka seminarja je poudarila, da se DDV v navedenem primeru obračuna že v juliju, ko je bil izdan račun. Ker pa je DDV obračunan in plačan v juliju, se lahko upošteva tudi kot vstopni DDV.
Izvajalka seminarja je poudarila, da se DDV v navedenem primeru obračuna že v juliju, ko je bil izdan račun. Ker pa je DDV obračunan in plačan v juliju, se lahko upošteva tudi kot vstopni DDV.
Bojm,
če ste blago in račun prejeli avgusta, samoobdavčitev in poračun DDV
opravite v mesecu avgustu. Datum izdaje fakture vzamete za preračun v SIT po srednjem tečaju Banke Slovenije. Informacijo sem dobila pri Davčni inšpektorici ki je bila pred tem davčna svetovalka. Pri pridobitvi blaga je evidenten datum pridobitve blaga, pri storitvah pa datum opravljene storitve. Velja samo za EU.
LP
če ste blago in račun prejeli avgusta, samoobdavčitev in poračun DDV
opravite v mesecu avgustu. Datum izdaje fakture vzamete za preračun v SIT po srednjem tečaju Banke Slovenije. Informacijo sem dobila pri Davčni inšpektorici ki je bila pred tem davčna svetovalka. Pri pridobitvi blaga je evidenten datum pridobitve blaga, pri storitvah pa datum opravljene storitve. Velja samo za EU.
LP