Zamujen REK-1
Moderator: Mirko Zbačnik
Zamujen REK-1
Prosila bi, če ima kdo kakšno izkušnjo v primeru, da zamudiš z oddajo REK obrazca za en dan. Včeraj sem oddala virmane za plače, REK sem imela pripravljen na E-davkih, pa sem ga enostavno pozabila oddat, zato sem to storila danes.

lp
Magda
Magda
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kot rčunovodskemu servisu se mi to redno dogaja. Namreč stranki pošljem podatke za izplačilo dober teden prej (takoj ko izvem podatke). Navadnozamujam nekaj dni. Praktično je včasih nemogoče oddati isti dan, kot je stranka izplačala plače. Ne sekirajte se preveč. 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

rek 1
Pri nas se je zgodilo, da smo menjali računovodski program in nismo mogli ne natisniti obrazcev, niti jih izvoziti.
Za vsak primer sem poklicala našo referentko, katera mi je dala navodila, naj napišemo dopis, zakaj zamujamo z oddajo obrazcev ( mi smo zamujali 1 teden ).
Vendar glede na to, da skoraj ne poznam primera, ki ne bi zamudili, vsaj za en dan, ni bilo kaj hujšega.
Lep dan vsem
Za vsak primer sem poklicala našo referentko, katera mi je dala navodila, naj napišemo dopis, zakaj zamujamo z oddajo obrazcev ( mi smo zamujali 1 teden ).
Vendar glede na to, da skoraj ne poznam primera, ki ne bi zamudili, vsaj za en dan, ni bilo kaj hujšega.
Lep dan vsem
dodatno rek 1
Jaz bi dodatno vprašala za mnenje in sicer: ( d.o.o. )
-obračun moramo davčnemu organu predložit na dan izplačila dohodkov
-poznamo tudi globo, za nepravočasno oziroma za neoddajanje obrazcev v predpisanem roku ali na pravi način
Torej v primeru, da je d.o.o. v blokadi, ravno zaradi neplačila ( obveznosti prispevkov iz in na plačo ), potem tudi ne more izplačati plače.
Kdaj bi naj torej predložil obrazec, če bo blokada trajala še mogoče do naslednjega meseca?
Ali naj kljub neplačilu prijaviš obrazec ali vseeno počakaš na dan izplačila?
-obračun moramo davčnemu organu predložit na dan izplačila dohodkov
-poznamo tudi globo, za nepravočasno oziroma za neoddajanje obrazcev v predpisanem roku ali na pravi način
Torej v primeru, da je d.o.o. v blokadi, ravno zaradi neplačila ( obveznosti prispevkov iz in na plačo ), potem tudi ne more izplačati plače.
Kdaj bi naj torej predložil obrazec, če bo blokada trajala še mogoče do naslednjega meseca?
Ali naj kljub neplačilu prijaviš obrazec ali vseeno počakaš na dan izplačila?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Da, tudi tokrat sem imel "probleme" te vrste; pred tem, ko sem klical vzdrževalce programa sem prefiksal že vse počez, ker nisem dojel napak in nekh vrednosti, ki so semi spreminjale
.
A programerji so suoper
.
A programerji so suoper
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko