Zamujen REK-1

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Zamujen REK-1

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Prosila bi, če ima kdo kakšno izkušnjo v primeru, da zamudiš z oddajo REK obrazca za en dan. Včeraj sem oddala virmane za plače, REK sem imela pripravljen na E-davkih, pa sem ga enostavno pozabila oddat, zato sem to storila danes. :? :roll:
lp

Magda
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Meni se bo zgodilo isto, ker še nimam pooblastila za e-davke da bi oddala REK, prispevki pa bodo plačani..... prosimo za pomoč .
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
EdIsA
Začetnik
Začetnik
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a EdIsA »

Jaz sem zamudila z oddajo 2 tedna, ker se nikakor nisem mogla prijaviti v e-davke, pa ni nihče nič kompliciral.
Tako da verjetno tudi za en dan ne bo nič narobe.

Lp, Edisa
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Tudi meni se je to že zgodilo, da sem pozabila oddati..pa sem oddala naslednji dan , pa ni bilo težav.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kot rčunovodskemu servisu se mi to redno dogaja. Namreč stranki pošljem podatke za izplačilo dober teden prej (takoj ko izvem podatke). Navadnozamujam nekaj dni. Praktično je včasih nemogoče oddati isti dan, kot je stranka izplačala plače. Ne sekirajte se preveč. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
romana55
Novinec
Novinec
Kraj: Maribor

rek 1

Odgovor Napisal/-a romana55 »

Pri nas se je zgodilo, da smo menjali računovodski program in nismo mogli ne natisniti obrazcev, niti jih izvoziti.
Za vsak primer sem poklicala našo referentko, katera mi je dala navodila, naj napišemo dopis, zakaj zamujamo z oddajo obrazcev ( mi smo zamujali 1 teden ).
Vendar glede na to, da skoraj ne poznam primera, ki ne bi zamudili, vsaj za en dan, ni bilo kaj hujšega.

Lep dan vsem
romana55
Novinec
Novinec
Kraj: Maribor

dodatno rek 1

Odgovor Napisal/-a romana55 »

Jaz bi dodatno vprašala za mnenje in sicer: ( d.o.o. )
-obračun moramo davčnemu organu predložit na dan izplačila dohodkov
-poznamo tudi globo, za nepravočasno oziroma za neoddajanje obrazcev v predpisanem roku ali na pravi način

Torej v primeru, da je d.o.o. v blokadi, ravno zaradi neplačila ( obveznosti prispevkov iz in na plačo ), potem tudi ne more izplačati plače.
Kdaj bi naj torej predložil obrazec, če bo blokada trajala še mogoče do naslednjega meseca?
Ali naj kljub neplačilu prijaviš obrazec ali vseeno počakaš na dan izplačila?
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Vsem se zahvaljujem za odgovore. Upala sem, da za en zamujen dan ni panike, vendar je zakon jasen. Na dan izplačila tudi dostava obrazca, sicer globa... :smodrica: in me je skrbelo, če so v praksi dosledni.
lp

Magda
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Mislim, da je predpis glede oddaje na isti dan neživljenski.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
jurek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a jurek »

Sploh ker dnevno spreminjajo pravila na eDavkih, pa je potrebno popravljati XML datoteke.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Da, tudi tokrat sem imel "probleme" te vrste; pred tem, ko sem klical vzdrževalce programa sem prefiksal že vse počez, ker nisem dojel napak in nekh vrednosti, ki so semi spreminjale :sjezen: .

A programerji so suoper :spomezik: .
Mirko Slika
Odgovori