Ker nimam računalniškega programa me zanima, kako lahko na roke izračunam obresti po medbančni ponder.OM (se vzame itak samo eno na dan sklenitve posojilne pogodbe) za posojilo, ki ga je firma dala lastniku v začetku julija. Kako je najbolj enostavno? Ali bom mogla vseeno dobiti račun.izpis?
Hvala in lp.
Izračun medbančne pond.obr.mere
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Način obračuna obresti ni določen. Če boste uporabili proporcionalni način je na krajši rok ugodnejši za posojilodajalca. Jaz bi si pomagala z Excelom. Če ne veste, kako izračunati, si lahko sposodite v knjižnjici kakšen učbenik za srednjo ekonomsko šolo. V enem sem videla ogromno primerov izračuna obresti.
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Res je, da bi bili direktorji najbolj srečni, če bi njihovi računovodje vedeli saldakonte vsak trenutek na pamet. Ker od računovodij mnogokrat pričakujejo možgane z enakim RAM-om, kot ga ima računalnik, smo nehote nazadovoljni, če se ne spomnimo vsega, kar bi se hoteli. Tudi sama se velikokrat jezim, ko moram iti kaj gledat. Sem pa na srečo pred kratkim opravila neko testiranje, kjer so rezultati pokazali dober spomin. Tako vam vsem, ki se sprašujete, če je z vašim spominom kaj narobe, priporočam kakšen test.
lp
lp