Izračun medbančne pond.obr.mere

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rangus
Začetnik
Začetnik

Izračun medbančne pond.obr.mere

Odgovor Napisal/-a rangus »

Ker nimam računalniškega programa me zanima, kako lahko na roke izračunam obresti po medbančni ponder.OM (se vzame itak samo eno na dan sklenitve posojilne pogodbe) za posojilo, ki ga je firma dala lastniku v začetku julija. Kako je najbolj enostavno? Ali bom mogla vseeno dobiti račun.izpis?

Hvala in lp.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mislim, da se tu uporablja (kot naj bi se povsod, a se ne) čisto navaden obrestni račun. Obresti lahko izračunate "na roke", drugače si pa poglejte IKS-e, prve številke letnika, mislim da tam, kjer govori o davčni bilanci.

Mirko
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Način obračuna obresti ni določen. Če boste uporabili proporcionalni način je na krajši rok ugodnejši za posojilodajalca. Jaz bi si pomagala z Excelom. Če ne veste, kako izračunati, si lahko sposodite v knjižnjici kakšen učbenik za srednjo ekonomsko šolo. V enem sem videla ogromno primerov izračuna obresti.:)

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Zanimivo, cel zadnji letnik smo gulili obrestni račun, sedaj nam pa dela še navaden težave.... . A je to sploh možno, smo za dopis?

Mirk:twisted::D8-)
matina
Računovodja
Računovodja

Dopis?:oops:

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

:oops:Ne, odpis, jaz sem skoraj zrel za likvidacijo8-).

Mirko
matina
Računovodja
Računovodja

Res je, da bi bili direktorji najbolj srečni, če bi njihovi računovodje vedeli saldakonte vsak trenutek na pamet. Ker od računovodij mnogokrat pričakujejo možgane z enakim RAM-om, kot ga ima računalnik, smo nehote nazadovoljni, če se ne spomnimo vsega, kar bi se hoteli. Tudi sama se velikokrat jezim, ko moram iti kaj gledat. Sem pa na srečo pred kratkim opravila neko testiranje, kjer so rezultati pokazali dober spomin. Tako vam vsem, ki se sprašujete, če je z vašim spominom kaj narobe, priporočam kakšen test.:)

lp
Odgovori