oddaja plačila prispevkov sp (ELEKTRONSKO)
Moderator: Mirko Zbačnik
Načeloma mora biti oddan isti dan....Se pa mi je že zgodilo, da sem oddala kakšen dan kasneje.Mi je javilo samo, da se obrazec oddaja v zakonsko predpisanem roku. Ampak sem ga lahko brez problema oddala.
lp
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Zakon je eno, "praksa" pa nekaj drugega. Meni je za stranko do sedaj nekako uspelo poslati REK na dan plačila. A ta določba je zame neživljenska. Stranki pripravim vse podatke za izplačilo na dan, ko sem slučajno na dopustu. Bi se vi vrnili z dopusta?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Saj se REK lahko pošlje z datumom plačila vnaprej. Vedno oddam REK že v začetku meseca, čeprav izvedemo plačilo 15. v mesecu.Mirko Zbačnik napisal/-a:Zakon je eno, "praksa" pa nekaj drugega. Meni je za stranko do sedaj nekako uspelo poslati REK na dan plačila. A ta določba je zame neživljenska. Stranki pripravim vse podatke za izplačilo na dan, ko sem slučajno na dopustu. Bi se vi vrnili z dopusta?
Mirjana
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Hm, to tudi meni ni bilo jasno in sem kar po svoje naredila točno to (izpolnila za svoj s.p. zunanje pooblastilo). In so mi že dali pooblastilo in lahko delam tudi za s.p. v eDavkih.LOTICA napisal/-a:Pozdravljeni. Ali mora s.p. pridobiti digitalno potrdilo kot fizična oseba in potem samega sebe pooblasti, da lahko posreduje podatke. Prijateljica je namreč pri SIGOV izpolnila obrazec za pridobitev digitalnega potrdila za fizično osebo (ima s.p.), potem pa so ji na DURSu rekli, da mora pooblastiti s.p., torej samo sebe, da bo lahko oddajala poročila.
LP
Res čuden sistem.