oddaja plačila prispevkov sp (ELEKTRONSKO)

Moderator: Mirko Zbačnik

mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Načeloma mora biti oddan isti dan....Se pa mi je že zgodilo, da sem oddala kakšen dan kasneje.Mi je javilo samo, da se obrazec oddaja v zakonsko predpisanem roku. Ampak sem ga lahko brez problema oddala.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Kaj pa obratno. Plačilo prispevkov je bilo malenkost prepozno oddano. Rek obrazci pa so bili narejeni za današnji dan.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zakon je eno, "praksa" pa nekaj drugega. Meni je za stranko do sedaj nekako uspelo poslati REK na dan plačila. A ta določba je zame neživljenska. Stranki pripravim vse podatke za izplačilo na dan, ko sem slučajno na dopustu. Bi se vi vrnili z dopusta?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
eti
Nov član
Nov član
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a eti »

Lotica, zahtevek (primer SIGEN-CA) za s.p. vložite kot poslovni subjekt na davčni upravi. Seveda lahko vložite zahtevek za fizično osebo, vendar ga boste morali vložiti na upravni enoti, nato pa še napisati pooblastilo s.p.-ja. Tako so mi razložili na Durs-u.

Lp.
Eti
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Eti, drži. Je pa žalostno, da tisti, ki da iz rok zahtevek, ne ve, kateri zahtevek je pravi za s.p.-ja.
LP :)
eti
Nov član
Nov član
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a eti »

Se popolnoma strinjam. Žal pa to ni osamljeni primer.

Lp.
Eti
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Mirko Zbačnik napisal/-a:Zakon je eno, "praksa" pa nekaj drugega. Meni je za stranko do sedaj nekako uspelo poslati REK na dan plačila. A ta določba je zame neživljenska. Stranki pripravim vse podatke za izplačilo na dan, ko sem slučajno na dopustu. Bi se vi vrnili z dopusta?
Saj se REK lahko pošlje z datumom plačila vnaprej. Vedno oddam REK že v začetku meseca, čeprav izvedemo plačilo 15. v mesecu.

Mirjana
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Kaj pa potem napišete za datum izpalčial?saj je to obevzen podatek...
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

REK-1 lahko oddaš v naprej, če točno veš, kdaj bo izplačilo. Če pa ne, je verjetno bolje zamuditi, kot pa popravljeti.
LP :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Popraviti se da pa edino, a dokument storniraš in ponovno vneseš. To pa ni ravno racionalno opravilo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Večinoma res vnaprej vem, kdaj bo plača izplačana. Samo enkrat se mi je zgodilo, da sem morala stornirat, pa še to je bilo zato, ker se je človeku pokvaril internet in ni mogel oddati nalogov, ker je čakal zadnji dan, namesto, da bi jih oddal vnaprej, kot sem mu svetovala.

Mirjana
Patsy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Patsy »

LOTICA napisal/-a:Pozdravljeni. Ali mora s.p. pridobiti digitalno potrdilo kot fizična oseba in potem samega sebe pooblasti, da lahko posreduje podatke. Prijateljica je namreč pri SIGOV izpolnila obrazec za pridobitev digitalnega potrdila za fizično osebo (ima s.p.), potem pa so ji na DURSu rekli, da mora pooblastiti s.p., torej samo sebe, da bo lahko oddajala poročila.
LP
Hm, to tudi meni ni bilo jasno in sem kar po svoje naredila točno to (izpolnila za svoj s.p. zunanje pooblastilo). In so mi že dali pooblastilo in lahko delam tudi za s.p. v eDavkih.

Res čuden sistem.
Odgovori