Plače izplačane, prispevki ne
Moderator: Mirko Zbačnik
Plače izplačane, prispevki ne
Sem lastnik firme in imam zaposlenega delavca. V letu 2008 sem plače normalno izplačeval, vendar pa obrazcev nisem pošiljal na davčno, ker bi mi verjetno takoj blokirali račun. Prispevki niso bili plačani, plačan je bil samo davek od regresa.
Zanima me katere podatke oddam sedaj davčni do 31.01. in kaj nam bodo obračunali pri dohodnini (še najbolj me zanima za delavca).
Hvala za odgovor
Zanima me katere podatke oddam sedaj davčni do 31.01. in kaj nam bodo obračunali pri dohodnini (še najbolj me zanima za delavca).
Hvala za odgovor
V letu 2008 sem plače normalno izplačeval, vendar pa obrazcev nisem pošiljal na davčno, ker bi mi verjetno takoj blokirali račun. Prispevki niso bili plačani, plačan je bil samo davek od regresa.
Kaj pa ima pošiljanje obrazcev opraviti s plačilom prispevkov in/ali blokiranim računom? Vedno se najde način da se prispevki plačajo. Kako boste pa sedaj pokrili luknjo za leto 2008? S tem ste delavcu ''ukradli'' eno leto.
Kaj pa ima pošiljanje obrazcev opraviti s plačilom prispevkov in/ali blokiranim računom? Vedno se najde način da se prispevki plačajo. Kako boste pa sedaj pokrili luknjo za leto 2008? S tem ste delavcu ''ukradli'' eno leto.
Še dobro, da se mu ni kaj zgodilo in bi potreboval zdravniško pomoč..bi debelo pogledal, ko bi ugotovil, da niti zavarovan ni...kr neki napisal/-a:Sej to mi je logično, da moram prispevke plačati, ne vem pa kako bom delavcu povedal, da ni plačanih prispevkov.
Malo bolj odgovorni bodite, do zaposlenega
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Delamo v gradbeništvu, zato tudi pride lahko do večje vrzeli v pretoku denarja. Kot sem povedal, sem hotel v decembru pokriti celotne prispevke, vendar se ni izšlo tudi zaradi slabega vremena. Na žalost!katrijn napisal/-a:V letu 2008 sem plače normalno izplačeval, vendar pa obrazcev nisem pošiljal na davčno, ker bi mi verjetno takoj blokirali račun. Prispevki niso bili plačani, plačan je bil samo davek od regresa.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz na zadevo ne gledam tako alarmantno; obrazci se pošiljajo, ko je izplačan davčni odtegljaj ali davek. Tega ni bilo in zato ni tudi oddaje obrazcev. Tu nastopi drug moment, zamuda plačila prispevkov - te morate poravnati na dan izplačila dohodka.
kaj bi storil na vašem mestu? Vložil bi samoprijavo ob hkratnem plačilu prispevkov (kolikor je pač možno) ter obračunal zamudne obresti po navodilu glede oddaje samoprijave. Dohodke bi proočal letos, pazil bi le, da bi jih vnašal pod rubriko "dohodki ki se povprečijo", razen decemberske plače.
Gradbena panoga je specifična in zelo odvisna tudi od vremena. Mogoče bi bilo dobro "akumulirat" sredstva, mogoče kakne kratkoročni vrednostni papirji,..... ?
kaj bi storil na vašem mestu? Vložil bi samoprijavo ob hkratnem plačilu prispevkov (kolikor je pač možno) ter obračunal zamudne obresti po navodilu glede oddaje samoprijave. Dohodke bi proočal letos, pazil bi le, da bi jih vnašal pod rubriko "dohodki ki se povprečijo", razen decemberske plače.
Gradbena panoga je specifična in zelo odvisna tudi od vremena. Mogoče bi bilo dobro "akumulirat" sredstva, mogoče kakne kratkoročni vrednostni papirji,..... ?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pripravljate podatke za dohodnino, in če ta ni plačana, nimate kaj poročat. Pred časom, ko smo lahko prispevke še plačevali z zamikom 7 dni, je veljal datum izplačila v namen poročanja datum plačila davkov in prispevkov.
Vsaj tako jaz mislim...
Vsaj tako jaz mislim...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ne strinjam se, Mirko, sedaj oddajamo podatke o izplačanih dohodkih in gea mora poročati tudi o novembrski plači in o dohodnini in o prispevkih, kot da so plačani. Davčna ima zavedeno terjatev do izplačevalca dohodka in bo prej ali slej dobila plačane prispevke in dohodnino. Če prispevki in dohodnina niso plačani, to ne pomeni, da delavec ni dobil dohodka in da ni treba poročat o tem dohodku.
Gea, jaz ponavadi napišem datum, ko sem izplačala neto plačo.
Mirjana
Gea, jaz ponavadi napišem datum, ko sem izplačala neto plačo.
Mirjana