Preveč plačano
Moderator: Mirko Zbačnik
Preveč plačano
Kupcu smo izdali račun za xx sit. On je plačal preko TRR računa. Vendar je nakazal preveč. Kako naj to konec leta upoštevam.Ali naj mu izdam kakšen dobropis, da ima toliko v dobrem? KUpec je bil končni kupec.[?][8D]
Če kdo ve[:I]
Če kdo ve[:I]
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Predvidevam, da je bila vaša faktura pravilna in je bilo samo plačilo previsoko. Če je tako, potem bi bil kakršenkoli dobropis napačen. O dobroimetju lahko kupca kvečjemu obvestite.
Jaz sem v podobnih primerih (plačilo je bilo iz TRR na TRR) preplačilo enostavno vrnila. Uporabila sem šifro 3011, isto kot za plačilo faktur.
Lep pozdrav
Jaz sem v podobnih primerih (plačilo je bilo iz TRR na TRR) preplačilo enostavno vrnila. Uporabila sem šifro 3011, isto kot za plačilo faktur.
Lep pozdrav
Zakaj dobropis ali karkoli podobnega ne pride v upoštev. Npr.
Isti kupec v tem letu pri nas kupi še nekaj blaga. KO blago dobi mu izdamo račun. Znesek je skupek vrednost brez ddv + ddv. Za izplačilo pa je znesek z ddv. Znesek za plačilo pa je znesek brez ddv+ddv=xx sit, vendar zmanjšan za znesek, ki ga ima v dobrem. Po moje to ni nič narobe?
Ali je to možno?

Isti kupec v tem letu pri nas kupi še nekaj blaga. KO blago dobi mu izdamo račun. Znesek je skupek vrednost brez ddv + ddv. Za izplačilo pa je znesek z ddv. Znesek za plačilo pa je znesek brez ddv+ddv=xx sit, vendar zmanjšan za znesek, ki ga ima v dobrem. Po moje to ni nič narobe?
Ali je to možno?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Zakaj toliko kompliciranja? Gre enostavno za preplačilo (denarni tok). Lahko pa to plačilo upoštevate tudi pri naslednjem računu. Z dobropisom v bistvu ne bi napravili nič. Denar bi bil še vedno na vašem TRR, tako pa enostavno to preplačilo zaprete z naslednjim računom. Noben dobropis ni potreben. Le dogovorite se z njim, oziroma ga obvestite, da ima pri vas dobroimetje.
LP, Mirko
LP, Mirko
Prav zdaj ne bom naredila prav nič. Ko bo in če bo še kaj potreboval, bom to upoštevala pri naslednjem računu. Račun oz. znesek za plačilo bo zmanjšan za toliko koliko ima v dobrem.
Samo malo me muči, če se napr. vse postavke (da so vse terjatve vseh kupcev na koncu leta 0, pač da je stanje terjatev 0,vendar pa imamo v minustu, terjatve ?
Če sem bila dovolj razumljiva?
a
Samo malo me muči, če se napr. vse postavke (da so vse terjatve vseh kupcev na koncu leta 0, pač da je stanje terjatev 0,vendar pa imamo v minustu, terjatve ?
Če sem bila dovolj razumljiva?
a