Kaj če zamudim z elektronsko oddajo DDV-O obrazca?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Dirty_Harry
Začetnik
Začetnik

Kaj če zamudim z elektronsko oddajo DDV-O obrazca?

Odgovor Napisal/-a Dirty_Harry »

Spoštovani,

Pravkar sem (z veliko zamudo) ugotovil, da je DDV-O obrazec po novem potrebno oddati elektronsko za kar je potrebno elektronsko potrdilo.

Ker dobava elektronskega potrdila traja 10 dni mi ne bo uspelo pravočasno oddati DDV-O obrazca.

Kaj naj storim?

Hvala za odgovore.
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

greste na halcom in vam uredijo digitalno potrdilo v 2 urah. samo malo več bo treba plačat.
ultrafin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ultrafin »

Pokliči svojega referenta/ko in povej, da boš z oddajo nekoliko zamujal, ker ..... .
Pa saj, če se pokvari računalnik ali modem ali kaj zašteka tudi ne moremo oddati pravočasno, a ne - in to se občasno lahko zgodi.
Če boš svojo obveznost poravnal pravočasno ne bi smelo biti panike.

lp
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

res je, če je razlog opravičljiv. tole pa vsaj zame ni opravičljivo. pa tudi urediti se ŠE DA potrdilo do petka.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

ni opravičila.... danes sem klicala referentko in ji povedala, da smo šele včeraj poslali vlogo za zunanja pooblastila za neko stranko, ki tega prej (kao) ni vedela, ker ni imela rač. servisa, pa je rekla, da če je zamuda, bo pač kazen, da so dovolj hitro obveščali.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

" da če je zamuda, bo pač kazen, da so dovolj hitro obveščali."

No, da ne bi (magari v samoobrambi) omenjali vseh njihovih zamud v tem in podobnih "projektih"!!! lp
Dirty_Harry
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Dirty_Harry »

Hvala vsem za odgovore. Bom raje jutri uredil certifikat na Halcom-u kot je predlagala bejba.

Lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz osebno imam tudi drugačne izkušnje, boljše. Z lepo besedo in strpnim dialogom se da včasih marsikaj doseči, tuni na stranj davčne se najde kakšna takšna duša, Če so razlogi upravičeni, kar okvara računalnika po mojem je, bi se dalo marsikaj doseč.

Mogoče je to le moje mnenje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori