Dohodnina - vzdrževani družinski član
Moderator: Mirko Zbačnik
Dohodnina - vzdrževani družinski član
Pozdravljeni!
Sem študent, oče me je imel v službi prijavljenega kot vzdrževanega družinskega člana. Zanima me, ali lahko jaz kljub temu v dohodninski napovedi izpolnem, da nisem vzdrževani družinski član? Seveda me oče zato v svoji napovedi ne bo navedel kot vzdrževanega člana. Je tako ravnanje dovoljeno?
Hvala za odgovor, lp.
Sem študent, oče me je imel v službi prijavljenega kot vzdrževanega družinskega člana. Zanima me, ali lahko jaz kljub temu v dohodninski napovedi izpolnem, da nisem vzdrževani družinski član? Seveda me oče zato v svoji napovedi ne bo navedel kot vzdrževanega člana. Je tako ravnanje dovoljeno?
Hvala za odgovor, lp.
Davčne napovedi ti ni potrebno oddajati. Davčna uprava bo namreč na podlagi podatkov, ki jih je dobila od zavezancev za posredovanje podatkov (študentski servis...) do 31.5.2009 poslala informativne izračune dohodnine. Od dneva vročitve ima prejemnik 15 dnevni rok za ugovor. če se i zračunom v informativnem izračunu strinjate, ta samodejno postane odločba o odmeri dohodnine.
Informativnega izračuna dohodnine ne prejmete v primeru, če dohodki od katerih se plačuje dohodnina (nakazila studentskih servisov, pokojnina po starših, avtorski honorarju, plače...) v letu 2008 niso presegli 2.959,60 EUR.
Oče pa naj le pohiti, časa je le še en dan
Informativnega izračuna dohodnine ne prejmete v primeru, če dohodki od katerih se plačuje dohodnina (nakazila studentskih servisov, pokojnina po starših, avtorski honorarju, plače...) v letu 2008 niso presegli 2.959,60 EUR.
Oče pa naj le pohiti, časa je le še en dan
Ajla