Obrazec OPSVZ e-davki
Moderator: Mirko Zbačnik
Obrazec OPSVZ e-davki
Želela sem poslati obrazec OPSVZ-prispevki za zasebnika za mesec januar preko e-davkov. Obrazca ni na seznamu. Kličem tehnično pomoč na e-davke, vendar je vseskozi zasedeno. Mogoče kdo ve, če je že možno poslati obrazec preko e-davkov.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Malce še počakajte. Za oddajo januarskih obrazcev je tudi podaljšan rok do 28. februarja. V tem času bo zagotovo objavljen!
Za s.p.je bo objavljen 6. 2., za lastnike družb pa 13. 2.
http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... spx?id=332
Za s.p.je bo objavljen 6. 2., za lastnike družb pa 13. 2.
http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... spx?id=332
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

potek oddaje
Ali mi lahko kdo pove, kaj vse bom moral vpisati v obrazce, sedaj sem samo prepisal predpisane prispevke po kontih za znesek cca. 590 EUR
nato sem odnesel papir na DURS in to plačal in je bila zadeva rešena, kaj pa bo potrebno vpisovati sedaj pa koliko obrazcev itd...
mislim, da bo zakomplicirano.
Še nekaj me zanima glede 31.1.09, kdo je moral oddati neka poročila za dohodnino?
Jaz imam s.p. od marca, do takrat sem bil zaposlen v neki firmi, sedaj pa sam oddajam Obračun prispevkov za zavezance ki si ne izplačujejo plač; kot jaz razumem bom samo do konca marca oddal tisto poročilo za obračun davka od dejavnosti, in dobička ..., saj je to menda moja letna plača.
prosim za informacije.
LP
nato sem odnesel papir na DURS in to plačal in je bila zadeva rešena, kaj pa bo potrebno vpisovati sedaj pa koliko obrazcev itd...
mislim, da bo zakomplicirano.
Še nekaj me zanima glede 31.1.09, kdo je moral oddati neka poročila za dohodnino?
Jaz imam s.p. od marca, do takrat sem bil zaposlen v neki firmi, sedaj pa sam oddajam Obračun prispevkov za zavezance ki si ne izplačujejo plač; kot jaz razumem bom samo do konca marca oddal tisto poročilo za obračun davka od dejavnosti, in dobička ..., saj je to menda moja letna plača.
prosim za informacije.
LP
Stvari so morda malo bolj zakomlicirane za nekoga, ki se prvič srečuje s tem. V bistvu pa je vse tako simpl in logično. Morda bi stopil do tvoje računovodje, da ti v pol urce razloži malo zadeve...
Sicer pa: obračun prispevkov je potrebno oddajati za leto 2009 preko sistema eDavki in ne več v papirnati obliki. Obračun davka iz dejavnosti (kjer boš ugotavljal tvoj dobiček) pa za leto 2008 do 31.03.2009.
Sicer pa: obračun prispevkov je potrebno oddajati za leto 2009 preko sistema eDavki in ne več v papirnati obliki. Obračun davka iz dejavnosti (kjer boš ugotavljal tvoj dobiček) pa za leto 2008 do 31.03.2009.
Tudi jaz sem danes poskusila z obrazcem OPSVZ na e-davkih, vendar sem prišla samo do drugega koraka,kjer mi sistem javlja, da nimam pristojnosti.Ne vem zakaj, saj sem pooblastila sebe kot fizično osebo, da zastopam sebe kot sp. Res pa da takrat, ko smo dali zahtevo, za katere obrazce v e-davkih pooblastila veljajo, obrazca OPSVZ še ni bilo na seznamu. Sedaj pa me zanima, ali moram naknadno na DURS-u izdati pooblastilo tudi za obrazec OPSVZ ? HVALA IN LEP DAN.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Srečujem se z enakim problemom.Justi napisal/-a:Tudi jaz sem danes poskusila z obrazcem OPSVZ na e-davkih, vendar sem prišla samo do drugega koraka,kjer mi sistem javlja, da nimam pristojnosti.
Certifikat imam kot fizična oseba.
Kot s.p. sem pooblastil (28.1.09) sebe kot fizično osebo za oddajo tega obrazca.
-pri s.p. mi pri OPSVZ kaže da nimam pooblastila
-pri fizični pa mi kaže OPSVL da imam pooblastilo
Pri s.p.-ju v meniju levo ni rubrike POOBLASTILA (ali je to vredu,ali je kaka napaka).
Se pravi ali je napaka v sestemu ali Durs še ni uspel dodati pooblastila?
hvala za odgovore!
LP!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
hmmm mirko zakaj??
na edavkih je pojasnilo:
...
V zvezi s pooblastili za oddajo teh dveh obrazcev pojasnjujemo, da bo Davčna uprava RS štela, da so vsi tisti zavezanci za davek, ki so dali pooblastilo »vse PODO« določenemu pooblaščencu, s tem dali tudi pooblastilo za ta dva nova obrazca obračuna prispevkov za socialno varnost.
....
torej so se zavezali, da bodo sami to uredili, si predstavljate vso goro papirja, ki bi jo v zvezi s tem dobili.
na edavkih je pojasnilo:
...
V zvezi s pooblastili za oddajo teh dveh obrazcev pojasnjujemo, da bo Davčna uprava RS štela, da so vsi tisti zavezanci za davek, ki so dali pooblastilo »vse PODO« določenemu pooblaščencu, s tem dali tudi pooblastilo za ta dva nova obrazca obračuna prispevkov za socialno varnost.
....
torej so se zavezali, da bodo sami to uredili, si predstavljate vso goro papirja, ki bi jo v zvezi s tem dobili.