Obrazec OPSVZ e-davki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
juta
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Obrazec OPSVZ e-davki

Odgovor Napisal/-a juta »

Želela sem poslati obrazec OPSVZ-prispevki za zasebnika za mesec januar preko e-davkov. Obrazca ni na seznamu. Kličem tehnično pomoč na e-davke, vendar je vseskozi zasedeno. Mogoče kdo ve, če je že možno poslati obrazec preko e-davkov.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Malce še počakajte. Za oddajo januarskih obrazcev je tudi podaljšan rok do 28. februarja. V tem času bo zagotovo objavljen!
Za s.p.je bo objavljen 6. 2., za lastnike družb pa 13. 2.

http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... spx?id=332
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mery1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mery1 »

pridružujem se tej temi.

mi obrazca nismo oddali niti za december 2008 (prispevke plačali 15.01.2009). je mar to narobe? bi ga morali še poslati po pošti?

lp
mery1
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

ja, prispevki za december so se oddajali še po starem, torej v papirni obliki.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
felmas
Novinec
Novinec

potek oddaje

Odgovor Napisal/-a felmas »

Ali mi lahko kdo pove, kaj vse bom moral vpisati v obrazce, sedaj sem samo prepisal predpisane prispevke po kontih za znesek cca. 590 EUR
nato sem odnesel papir na DURS in to plačal in je bila zadeva rešena, kaj pa bo potrebno vpisovati sedaj pa koliko obrazcev itd...
mislim, da bo zakomplicirano.

Še nekaj me zanima glede 31.1.09, kdo je moral oddati neka poročila za dohodnino?

Jaz imam s.p. od marca, do takrat sem bil zaposlen v neki firmi, sedaj pa sam oddajam Obračun prispevkov za zavezance ki si ne izplačujejo plač; kot jaz razumem bom samo do konca marca oddal tisto poročilo za obračun davka od dejavnosti, in dobička ..., saj je to menda moja letna plača.

prosim za informacije.
LP
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Stvari so morda malo bolj zakomlicirane za nekoga, ki se prvič srečuje s tem. V bistvu pa je vse tako simpl in logično. Morda bi stopil do tvoje računovodje, da ti v pol urce razloži malo zadeve...
Sicer pa: obračun prispevkov je potrebno oddajati za leto 2009 preko sistema eDavki in ne več v papirnati obliki. Obračun davka iz dejavnosti (kjer boš ugotavljal tvoj dobiček) pa za leto 2008 do 31.03.2009.
Justi
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Justi »

Tudi jaz sem danes poskusila z obrazcem OPSVZ na e-davkih, vendar sem prišla samo do drugega koraka,kjer mi sistem javlja, da nimam pristojnosti.Ne vem zakaj, saj sem pooblastila sebe kot fizično osebo, da zastopam sebe kot sp. Res pa da takrat, ko smo dali zahtevo, za katere obrazce v e-davkih pooblastila veljajo, obrazca OPSVZ še ni bilo na seznamu. Sedaj pa me zanima, ali moram naknadno na DURS-u izdati pooblastilo tudi za obrazec OPSVZ ? HVALA IN LEP DAN.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Preverite za posamično stranka v rubriki "Lastni profil" na meniju "Lastna pooblastila", kje je oznaka "Da".
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
bongoman
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a bongoman »

Justi napisal/-a:Tudi jaz sem danes poskusila z obrazcem OPSVZ na e-davkih, vendar sem prišla samo do drugega koraka,kjer mi sistem javlja, da nimam pristojnosti.
Srečujem se z enakim problemom.
Certifikat imam kot fizična oseba.
Kot s.p. sem pooblastil (28.1.09) sebe kot fizično osebo za oddajo tega obrazca.

-pri s.p. mi pri OPSVZ kaže da nimam pooblastila
-pri fizični pa mi kaže OPSVL da imam pooblastilo

Pri s.p.-ju v meniju levo ni rubrike POOBLASTILA (ali je to vredu,ali je kaka napaka).

Se pravi ali je napaka v sestemu ali Durs še ni uspel dodati pooblastila?

hvala za odgovore!

LP!
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

sem poskusila še za svoje stranke. pri tistemu, pri katerem sem oddala pooblastilo pred dnevi DELUJE. pri svojem s.p.-ju DELUJE. pri vseh tistih pa, ki sem jih imela že prej (pooblastila) in so sami dodali ta obrazec PA NE DELUJE. to bo štala do konca meseca že vidim. :sjezen: :sjezen:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Menim, da boste morali ponovno poslati obrazec pooblastilo in označiti le "OPSVL".
Mirko Slika
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

hmmm mirko zakaj??

na edavkih je pojasnilo:

...
V zvezi s pooblastili za oddajo teh dveh obrazcev pojasnjujemo, da bo Davčna uprava RS štela, da so vsi tisti zavezanci za davek, ki so dali pooblastilo »vse PODO« določenemu pooblaščencu, s tem dali tudi pooblastilo za ta dva nova obrazca obračuna prispevkov za socialno varnost.
....

torej so se zavezali, da bodo sami to uredili, si predstavljate vso goro papirja, ki bi jo v zvezi s tem dobili.
Odgovori