Račun od banke-bančna proviz.
Moderator: Mirko Zbačnik
Račun od banke-bančna proviz.
Račun od banke-bančna provizija gre v knjigo ddv. Pa me zanima, sicer ima vse sestavine računa , razen tega, da ni ddv-ja ne obračunava, kaj uporabite za številko dokumenta-računa?
Jaz uporabim kar datum od kdaj do kdaj smo uporabljali (plačevali račune preko TRR ali polog na TRR..) Torej napr.
02.10.2004-09.10.2004.
Lep jutrišnji dan
Upam, da bo kaj bolj prijazno.[:D]
Jaz uporabim kar datum od kdaj do kdaj smo uporabljali (plačevali račune preko TRR ali polog na TRR..) Torej napr.
02.10.2004-09.10.2004.
Lep jutrišnji dan
Upam, da bo kaj bolj prijazno.[:D]
Mi imamo tri banke, ena pošlje račun za provizijo s številko računa, je vse bp, druga si trga direktno iz TTR, pač knjižim na glavno knjigo, tretja pa včasih pošlje račun - odvisno za kakšno provizijo gre, pa tudi dam številko računa kar datum, tako da imamo izkušnje vseh sort. Pomembno je, da na firmi v računovodstvu vemo za kaj se gre.
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Anka, tudi sama se lovim pri teh številkah dokumentev, ki bi naj bili računi, pa onih od nezavezancev za DDV. Sem že razmišljala, da bi si nastavila posebno temeljnico in bi tam vpisovala vse takšne račune in jim preko temeljnice dodelila zaporedne številke pod nazivom - neregistrirani računi, ali kaj podobnega. (ni mi pa ta ideja najbolj všeč, zato še čakam, če bo kdo pogruntal kaj boljšega. Lep pozdrav!
Za plačilni promet s tujino sem od NKBM dobila izpisek "obračunane in hkrati plačane opravnine za plačilni promet s tujino" zbirno za celi mesec. Izpisek je brez številjke. Spodaj piše samo : V skladu s 4. tč. 34. čl. ZDDV ID št. naročnika oz. kupca ni obvezen element.
Ker sem smatrala, da izpisek nima vseh elementov, ga nisem knjižila kot račun. Provizijo sem preko banke poknjižila kar na 4150. Ali imam prav?
Ker sem smatrala, da izpisek nima vseh elementov, ga nisem knjižila kot račun. Provizijo sem preko banke poknjižila kar na 4150. Ali imam prav?