Obrazec OPSVZ e-davki
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Odgovor za bongoman-a:
Napisali ste, da ste kot s.p. pooblastili fizično osebo - sami sebe (certifikat je izdan na fizično osebo) za oddajo obrazca OPSVL. Sedaj vam v e-davkih kot s.p. kaže, da nimate pooblastila, pri fizični osebi pa, da ga imate.
Vse to je pravilno in logično!
Kot fizična oseba ste pooblaščeni za oddajo obrazca v imenu s.p. Prijavite se torej kot "Janez Novak" in pošiljate obrazec za "Janez Novak s.p."
Vse je ok!
Lp
Napisali ste, da ste kot s.p. pooblastili fizično osebo - sami sebe (certifikat je izdan na fizično osebo) za oddajo obrazca OPSVL. Sedaj vam v e-davkih kot s.p. kaže, da nimate pooblastila, pri fizični osebi pa, da ga imate.
Vse to je pravilno in logično!
Kot fizična oseba ste pooblaščeni za oddajo obrazca v imenu s.p. Prijavite se torej kot "Janez Novak" in pošiljate obrazec za "Janez Novak s.p."
Vse je ok!
Lp
Ajla
Ajla, nimate prav in ni OK.
Moralo bi biti pri fo z dejavnostjo videti, da je bilo dano pooblastilo za OPSVZ.
Pri navadnem fo je videti pooblastilo za OPSVL (za lastnike podjetij!) , ne more biti za OPSVZ. lp
Citat bongomana
"Kot s.p. sem pooblastil (28.1.09) sebe kot fizično osebo za oddajo tega obrazca.
-pri s.p. mi pri OPSVZ kaže da nimam pooblastila
-pri fizični pa mi kaže OPSVL da imam pooblastilo "
Moralo bi biti pri fo z dejavnostjo videti, da je bilo dano pooblastilo za OPSVZ.
Pri navadnem fo je videti pooblastilo za OPSVL (za lastnike podjetij!) , ne more biti za OPSVZ. lp
Citat bongomana
"Kot s.p. sem pooblastil (28.1.09) sebe kot fizično osebo za oddajo tega obrazca.
-pri s.p. mi pri OPSVZ kaže da nimam pooblastila
-pri fizični pa mi kaže OPSVL da imam pooblastilo "
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Jaz pa čakam moje programerje, da mi "zrihtajo" možnosti izvoza "xml" dtoteke. Sicer mi je obrazec služil za preverbo sklicev, oziroma je praktičentudi za poizvedbo le-teh. Predtem sem moral po te podatke na našo izpostavo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Možnosti sta dve:
1.možnost
V e-davkih (preden se registrirate) imate na prvi strani opcijo "pooblastila".
Odpre se vam nova stran, kjer imate obrazce za pooblaščanje.
Izberete vrsto obrazca (dodelitev in preklic notranjih pooblastil) v Word formatu. Obrazec odprete, ga stiskate, izpolnite, obkljukate obrazce, ki jih boste potrebovali, podpišete, odtisnete žig s.p.-ja in pošljete ali nesete na Durs.
2.možnost
Registrirate se v e-davke, znotraj registracije kliknete na pooblastila, poiščete notranja pooblastila, dodaj pooblastila, obrazec izpolnete in ga preko e-davkov pošljete na durs (tega postopka sicer še nisem delala, toda mislim da bi na tak način moralo iti)
Lp
1.možnost
V e-davkih (preden se registrirate) imate na prvi strani opcijo "pooblastila".
Odpre se vam nova stran, kjer imate obrazce za pooblaščanje.
Izberete vrsto obrazca (dodelitev in preklic notranjih pooblastil) v Word formatu. Obrazec odprete, ga stiskate, izpolnite, obkljukate obrazce, ki jih boste potrebovali, podpišete, odtisnete žig s.p.-ja in pošljete ali nesete na Durs.
2.možnost
Registrirate se v e-davke, znotraj registracije kliknete na pooblastila, poiščete notranja pooblastila, dodaj pooblastila, obrazec izpolnete in ga preko e-davkov pošljete na durs (tega postopka sicer še nisem delala, toda mislim da bi na tak način moralo iti)
Lp
Ajla