Obrazec OPSVZ e-davki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
toki
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a toki »

Jaz pa mislil da sem že vse uredil.Še nekaj me zanima.Ko sem se registriral sem uporabil certifikat ki sem ga dobil pri NLB kot fizična oseba.Kolikor razumem moram sedaj zaprositi za novega kot fizična oseba z dejavnostjo?To naredim na DURS-u?
Ajla
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Ajla »

Ne, ni potrebno!
S certifikatom oz. digitalnim potrdilom, ki ga imate kot fizična oseba (NLB) lahko delate tudi za s.p. če kot s.p. izpolnite vlogo - pooblastilo in pooblastite samega sebe. To pooblastilo pošljete na Durs.
Postopek je vpisan zgoraj: dve možnosti...

Lp
Ajla
koko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a koko »

Moj primer je podoben, v edavkih sem prijavljena kot fizična oseba, ko vstopim in izberem pooblastila se mi pojavi: zunanji pooblaščenci in zunanja pooblastila zato sem tu dodala sebe kot firma ali je tako prav?
Pri vloženih dokumentih za fizične osebe se mi pojavi, da sem to oddala in da je obdelano. Zdaj pa verjetno moram počakati da bo tudi delovalo, ker zaenkrat še ni nobene spremembe pri obrazcih za oddajo.
Ajla
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Ajla »

Menim, da je vloženi dokument, ki ga omenjate samo odgovor na vašo prvo registracijo v e-davke. Ta dokument nima veze s pooblastilom.

Ko se prijavite v e-davke in greste na nove obrazce vam pri PODO obrazcih najbrž ne kaže obrazca OPSVZ. To pomeni, da nimate pooblastil za vnov in oddajo obrazcev, ki so za s.p.-je.

S.p. vas torej more pooblastiti.
Kot pooblastilo lahko uporabite obrazec, ki je objavljen na odprtem portalu sistema e-davki (torej pred vstopom v e-davke) pod imenom Dodelitev in preklic notranjih pooblastil.
Obrazec izpolnete, podpišete in ožigosate kot zastopnik podjetja (s.p.) in pošljete na pristojni davčni urad. Na ta način boste kot lastnik s.p. pooblastili samo sebe za pošiljanje obrazcev za s.p.

Upam, da sem bila dovolj razumljiva...

Lp
Ajla
koko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a koko »

Sem našla in izpolnila pooblastilo, ki ga omenjate, samo še na Durs odnesem pa upam da bo čez dan ali dva vse "delalo" na edavkih.
Hvala za pomoč in lep pozdrav.
toki
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a toki »

V sredo sem oddal pooblastilo,danes je že urejeno.
Hvala na pomoči.
LP Zoran
najdihojca
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a najdihojca »

Je imel kdo mogoče tak problem: na edavkih, ko sem hotela oddati obrazec za prispevke, mi javi naslednje:

Za davčno številko ni registrirane dejavnosti v registru davčnih zavezancev. Registracijske podatke o dejavnosti morate urediti na pristojnem davčnem uradu. Oddaja dokumenta preko sistema EDP do takrat ne bo možna.

Poskusila sem obe možnosti, predizpolnjen in prazen obrazec. Sem registrirana za DDV in sem ta obračun že uspešno oddala, dejavnost opravljam že več kot 15 let (samozaposlena v kulturi). Moji podatki na edavkih so vnešeni pravilno, z dejavnostjo, računi, naslovom, davčno številko...
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Imel se mtak problem, ki je pa čez kakšno uro izginil. domnevam, da je bil problem trenuten. Kasneje se mnormalno oddal obrazec.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
najdihojca
Novinec
Novinec

:D

No, sem šla še enkrat poskusit in ne gre. Sem poslala mail, ponavadi so pridni pri odgovarjanju, pa da vidimo.
najdihojca
Novinec
Novinec

Res so mi odgovorili.... Na začetku ne bi smela izbrati fizične osebe (čeprav poslujem kot fizična oseba), ampak pooblastitelja. Zanimivo, da DDV pa lahko oddajam kot fizična oseba.
Odgovori