Imam enega zasebnika, ki sploh ni odprl svojega poslovnega računa. Ima zasebni račun, poslovnega pa ne. In mu trobim, da si ga naj odpre, pa nič.Vse zvezi s firmo plačuje z gotovino, račune, ki mu pa drugi plačajo, pa dobi nakazano na račun v tujini, ki pa se mene ne tiče. Torej mu izdane račune kar poknjižim ,kot da je prejel plačilo v gotovini.
Ali je nujno, da odpre svoj trr??
lp
Trr zasebnika
Moderator: Mirko Zbačnik
Trr zasebnika
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Zadnji izum, ki so ga pogruntali na tem področju:
Zakon ne govori o poslovnem računu, temveč samo da mora imeti za poslovanje ločen račun.
Pri isti banki ne moreš imeti dva navadna (osebna ) računa, ampak ti drugega odprejo kot poslovnega in ga mastno zaračunajo.
Elegantna rešitev, ki sem jo prebral (ne vem več v kateri strokovni reviji) : odpreš pri drugi banki navaden, oseben, poceni TRR in ga rabiš samo za dejavnost.
Volk (zakon) sit, koza (tvoj mošnjiček) cela - banka se pa vsaj enkrat obriše pod nosom ! lp
Zakon ne govori o poslovnem računu, temveč samo da mora imeti za poslovanje ločen račun.
Pri isti banki ne moreš imeti dva navadna (osebna ) računa, ampak ti drugega odprejo kot poslovnega in ga mastno zaračunajo.
Elegantna rešitev, ki sem jo prebral (ne vem več v kateri strokovni reviji) : odpreš pri drugi banki navaden, oseben, poceni TRR in ga rabiš samo za dejavnost.
Volk (zakon) sit, koza (tvoj mošnjiček) cela - banka se pa vsaj enkrat obriše pod nosom ! lp
-
endvatrilovi
- Novinec