Trr zasebnika

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Trr zasebnika

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Imam enega zasebnika, ki sploh ni odprl svojega poslovnega računa. Ima zasebni račun, poslovnega pa ne. In mu trobim, da si ga naj odpre, pa nič.Vse zvezi s firmo plačuje z gotovino, račune, ki mu pa drugi plačajo, pa dobi nakazano na račun v tujini, ki pa se mene ne tiče. Torej mu izdane račune kar poknjižim ,kot da je prejel plačilo v gotovini.
Ali je nujno, da odpre svoj trr??

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Seveda, ga mora imeti po Zakonu o plačilnem prometu (ne vem točnega naslova zakona, ampak tudi jaz sem že to raziskovala in mora imeti ločen račun).
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Zadnji izum, ki so ga pogruntali na tem področju:

Zakon ne govori o poslovnem računu, temveč samo da mora imeti za poslovanje ločen račun.

Pri isti banki ne moreš imeti dva navadna (osebna ) računa, ampak ti drugega odprejo kot poslovnega in ga mastno zaračunajo.

Elegantna rešitev, ki sem jo prebral (ne vem več v kateri strokovni reviji) : odpreš pri drugi banki navaden, oseben, poceni TRR in ga rabiš samo za dejavnost.
Volk (zakon) sit, koza (tvoj mošnjiček) cela - banka se pa vsaj enkrat obriše pod nosom ! lp
endvatrilovi
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a endvatrilovi »

Na svoji banki sem zaprla poslovni račun, ker sem odšla na porodniški dopust (da ne bi plačevala nepotrebnih stroškov). Zanima me kakšni so postopki naprej. Gospa je rekla, da moram nekaj urediti še na Davčni. Mi lahko kdo pomaga kaj moram narediti. Hvala in lp, D.
Odgovori