hitri izracun dobicka

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

hitri izracun dobicka

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

pozdravljeni

mogoce je malo smesno vprasanje :sbolan: toda kajne, da se (ko si sprintam bruto bilanco iz programa) na hitro izracuna dobicek takole: vsi prihodki - vsi odhodki - vsi stroski - vsa zaloga. vedno se odsteje se vsa zaloga (oz.zacetna zaloga v l.2008 se odsteje od dobicka, koncna zaloga v l. 2oo8 pa se pristeje k dobicku) prosim za mnenje. hvala :D :mrgreen:
Zivljenje je lepo! :)
edora
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a edora »

Spoštovani!

Jaz vedno na hitro izračunam tako:
Prihodki -odhodki (razred7)- stroški (razred4)= dobiček poslovnega leta
Pazim zmeraj, da imam vse poknjiženo. Zaloge pa ne prištevam ali odštevam, ker že med letom vsak mesec posebej knjižim nabavno vrednost prodanega blaga 702/660 in ko izdam račun pa se mi avtomatsko poknjiži na prihodke od prodaje blaga 120/762. Razlika v ceni v grobem je znesek na kontu 762-znesek na kontu 702. In ker imam to poknjiženo v razredu 7, zaloge ne tikam.

Upam, da sem ti bila v pomoč.
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

V grobem, r7-r4-amortizacija (če že ni knjižena)+davčno nepriznani stroški. Porabo je potrebno knjižiti mesečno in je že knjižena na r7.

Lp :sklovn: :sklovn: :sklovn:
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Sorry, sem površno prebral vprašanje. Pravilno r4-r7-amortizacija (če že ni knjižena). Seveda, ta poslovni izid v večini primerov ni enak davčni osnovi za obračun davka iz dobička.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

zalaa, vaše razmišljanje je pravilno, kolikor ste proizvodna družba in imate zaloge evidentirane na skupini 60,63.

lp.
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

hvala za odgovore :)

slovan, zaloge imamo na 63000-trg.blago in pa na 3100-zaloga materiala. pozdravcek vsem 8)
Zivljenje je lepo! :)
Odgovori