mogoce je malo smesno vprasanje
hitri izracun dobicka
Moderator: Mirko Zbačnik
hitri izracun dobicka
pozdravljeni
toda kajne, da se (ko si sprintam bruto bilanco iz programa) na hitro izracuna dobicek takole: vsi prihodki - vsi odhodki - vsi stroski - vsa zaloga. vedno se odsteje se vsa zaloga (oz.zacetna zaloga v l.2008 se odsteje od dobicka, koncna zaloga v l. 2oo8 pa se pristeje k dobicku) prosim za mnenje. hvala

Zivljenje je lepo! 
Spoštovani!
Jaz vedno na hitro izračunam tako:
Prihodki -odhodki (razred7)- stroški (razred4)= dobiček poslovnega leta
Pazim zmeraj, da imam vse poknjiženo. Zaloge pa ne prištevam ali odštevam, ker že med letom vsak mesec posebej knjižim nabavno vrednost prodanega blaga 702/660 in ko izdam račun pa se mi avtomatsko poknjiži na prihodke od prodaje blaga 120/762. Razlika v ceni v grobem je znesek na kontu 762-znesek na kontu 702. In ker imam to poknjiženo v razredu 7, zaloge ne tikam.
Upam, da sem ti bila v pomoč.
Jaz vedno na hitro izračunam tako:
Prihodki -odhodki (razred7)- stroški (razred4)= dobiček poslovnega leta
Pazim zmeraj, da imam vse poknjiženo. Zaloge pa ne prištevam ali odštevam, ker že med letom vsak mesec posebej knjižim nabavno vrednost prodanega blaga 702/660 in ko izdam račun pa se mi avtomatsko poknjiži na prihodke od prodaje blaga 120/762. Razlika v ceni v grobem je znesek na kontu 762-znesek na kontu 702. In ker imam to poknjiženo v razredu 7, zaloge ne tikam.
Upam, da sem ti bila v pomoč.
-
febo
-
febo