Finanzamt Graz-vračilo ddv ja
Moderator: Mirko Zbačnik
Finanzamt Graz-vračilo ddv ja
V Ikeji smo v soboto nabavljali in smo zamudili uro, da bi nam v ikeji izstavli račun in povrnili davek. V petek gremo spet gor in bom vzela original račun(od sobote) na podjetje in bom verjetno mogla it v mesto na ta Finanzamt po davek. Prosim tiste, ki ste že kdaj to storili, da mi poveste ali dobim pri njih tudi gotovino ali nakažejo davek na moj račun...
samo prvič traja tako dolgo, da vam dodelijo še davčno številko. naslednjič je cca 4-5 mesecev. vsaj pri nas je tako že 2 leti.
se mi je zdelo, da ne moreš kar prikorakat na davčno in dobit denarja nazaj. kakšen je pa najnižji znesek, ki ga vrnejo??? mislim, da je tudi tu omejeno. preverite, da ne boste pošiljali in čakali, na koncu bo pa zavrnjeno.
pa ne pozabite na originalno potrdilo DURSa (SLO) v nemščini, da ste DDV zavezanec. pravijo sicer, da ne sme biti starejši od enega leta, mi damo novega vsakega pol leta. iz SLO DURSa ga dobite v parih dneh, zaprosite pa zanj lahko kar po email-u.
se mi je zdelo, da ne moreš kar prikorakat na davčno in dobit denarja nazaj. kakšen je pa najnižji znesek, ki ga vrnejo??? mislim, da je tudi tu omejeno. preverite, da ne boste pošiljali in čakali, na koncu bo pa zavrnjeno.
pa ne pozabite na originalno potrdilo DURSa (SLO) v nemščini, da ste DDV zavezanec. pravijo sicer, da ne sme biti starejši od enega leta, mi damo novega vsakega pol leta. iz SLO DURSa ga dobite v parih dneh, zaprosite pa zanj lahko kar po email-u.