Finanzamt Graz-vračilo ddv ja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
brigitka
Novinec
Novinec

Finanzamt Graz-vračilo ddv ja

Odgovor Napisal/-a brigitka »

V Ikeji smo v soboto nabavljali in smo zamudili uro, da bi nam v ikeji izstavli račun in povrnili davek. V petek gremo spet gor in bom vzela original račun(od sobote) na podjetje in bom verjetno mogla it v mesto na ta Finanzamt po davek. Prosim tiste, ki ste že kdaj to storili, da mi poveste ali dobim pri njih tudi gotovino ali nakažejo davek na moj račun...
medivan
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a medivan »

Za koga ste pa kupovali: osebno za sebe ali za podjetje?
Hvala za pomoč !
brigitka
Novinec
Novinec

Za svoje podjetje, vedno smo vzeli takoj račun in dobili davek v ikeji že nazaj, ker pa smo zamudili uro, moramo ubrati drugo pot.... pa sem želela samo nekoga, ki je kaj takega že počel...
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

so vam rekli, da morate na AT davčno?? vprašajte prvo v trgovini. ali gre pri nas "tujec" na davčno po vračilo in mu vrnejo takoj???
brigitka
Novinec
Novinec

Problem je, ker nismo v soboto dvignili v Ikeji davka, ki ga lahko samo tisti dan, ko kupiš blago. Če tega ne storiš moraš na ta Finanzamt, ker pa tega še nikoli nisem storila, zato sprašujem, če je kdo že to storil in kako točno to izgleda...
bojakt
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a bojakt »

Verjetno ste to sedaj že opravili, vendar to izgleda tako - na Finanzamt Graz se vloži zahtevek za vračilo, obrazci so dostopni tudi preko interneta, nato se čaka cca 6 do 8 mesecev in dobiš vračilo. Če ima kdo kakšne časovno krajše izkušnje naj me popravi.
Lp
brigitka
Novinec
Novinec

Ja,sem natisnila obrazce, vendar se še malce matram z njimi...Tale nemščina mi ne gre najbolje, nisem pa vedela, da traja tako dolgo, da vrnejo davek...
bojakt
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a bojakt »

traja najmanj tako dolgo, vlaga pa se lahko le po kvartalih, torej zbir januar-marec se lahko vloži v aprilu in nato traja osem mesecev, nakažejo pa na trr.
lp
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

samo prvič traja tako dolgo, da vam dodelijo še davčno številko. naslednjič je cca 4-5 mesecev. vsaj pri nas je tako že 2 leti.

se mi je zdelo, da ne moreš kar prikorakat na davčno in dobit denarja nazaj. kakšen je pa najnižji znesek, ki ga vrnejo??? mislim, da je tudi tu omejeno. preverite, da ne boste pošiljali in čakali, na koncu bo pa zavrnjeno.

pa ne pozabite na originalno potrdilo DURSa (SLO) v nemščini, da ste DDV zavezanec. pravijo sicer, da ne sme biti starejši od enega leta, mi damo novega vsakega pol leta. iz SLO DURSa ga dobite v parih dneh, zaprosite pa zanj lahko kar po email-u.
Odgovori