davčni obračun sp

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tasa
Računovodja
Računovodja

davčni obračun sp

Odgovor Napisal/-a tasa »

Pri davčnem obračunu si lahko upoštevamo splošno oljašavo in sicer 2.959,60 ali 3.959,60 ali pa 4.959,60.
Jaz si lahko upoštevam olajšavo v znesku 4.959,60 eur. Sedaj pa mi v edavkih javi napako (kritična napaka), da imam previsoko olajšavo, osnovo za dohodnino pa imam manjšo kot je splošna olajšava (3.500,00).
Se pravi, da v rubriko splošna olajšava lahko vpišem samo 3.500,00(osnova za dohodnino)?

Prosim napišite mi, če imam prav. Nujno!
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Seveda, olajšavo lahko koristite samo do višine osnove, v minus ne smete. Ne morete z olajšavami ustvariti davčne izgube.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
lukri
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a lukri »

še jaz se pridružujem temu pogovoru

Kako pa če je letos izguba, ter bi lahko sicer imel pravico do olajšave?

Kam pa v tem primeru napišeš -ali sploh nikjer ne zavedeš, da boš lahko to olajšavo drugo leto koristil?

LP K
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Splošna olajšava se v naslednje leto ne prenaša, prenaša se samo neizkoriščena investicijska olajšava ter nepokrita izguba.

(dajte pobrskat po forumu, to smo že stokrat predebatirali)
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Bom kar tukaj vprašala.

Sp. je v pokoju, prejema pokojnino, vendar še ima dejavnost. Ali lahko v davčnem obračunu upoštevam splošno olajšavo?? Dobila sem neki preblisk..pa bi rada potrditev.

Hvala vnaprej

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Miško123
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Miško123 »

Pozdravljeni,
splošno olajšavo mu upoštevajo že pri pokojnini, zato je tu ne more uveljavljati.Če se motim naj me prosim kdo popr
avi.

LP Darija
Odgovori