Pri davčnem obračunu si lahko upoštevamo splošno oljašavo in sicer 2.959,60 ali 3.959,60 ali pa 4.959,60.
Jaz si lahko upoštevam olajšavo v znesku 4.959,60 eur. Sedaj pa mi v edavkih javi napako (kritična napaka), da imam previsoko olajšavo, osnovo za dohodnino pa imam manjšo kot je splošna olajšava (3.500,00).
Se pravi, da v rubriko splošna olajšava lahko vpišem samo 3.500,00(osnova za dohodnino)?
Prosim napišite mi, če imam prav. Nujno!
davčni obračun sp
Moderator: Mirko Zbačnik
Splošna olajšava se v naslednje leto ne prenaša, prenaša se samo neizkoriščena investicijska olajšava ter nepokrita izguba.
(dajte pobrskat po forumu, to smo že stokrat predebatirali)
(dajte pobrskat po forumu, to smo že stokrat predebatirali)
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Bom kar tukaj vprašala.
Sp. je v pokoju, prejema pokojnino, vendar še ima dejavnost. Ali lahko v davčnem obračunu upoštevam splošno olajšavo?? Dobila sem neki preblisk..pa bi rada potrditev.
Hvala vnaprej
lp
Sp. je v pokoju, prejema pokojnino, vendar še ima dejavnost. Ali lahko v davčnem obračunu upoštevam splošno olajšavo?? Dobila sem neki preblisk..pa bi rada potrditev.
Hvala vnaprej
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)