Pozdravljeni
Sem s.p. in me zanima,če povabim poslovnega partnerja na enodnevno srečanje peljal bi ga s svojim avtomobilom ali si sploh lahko upoštevam kilometrino , kot strošek . (a je to strošek)
Kilometrina
Moderator: Mirko Zbačnik
Cvetlica napisal/-a:Ja lahko. Samo potni nalog mora biti izdelan z vsemi zahtevanimi podatki, ki kažejo na obstoj službenega potovanja. Pot mora vsebovati vse-od kod, kam,zakaj.... Če je nalog napisan korektno se ahko izognete neprijetnim posledicam morebitnih inšpekcijskih pregledov.
Da dopolnim vprašanje to bi bilo čisto privat srečanje pogostitev poslovnega partnerja na Hrvaškem. lp
Jaz bi rekla, da je pri stroških s.p.ja na vsak "Lahko?" odgovod Da, če znaš strošek tako opravičit, da zdrži vse pritiske davčnega inšpektorja. Tudi na Sejšele z letalom lahko pelješ poslovnega partnerja, če je po tem dejanju posel tako velik in dobičkonosen, da lahko trdiš, da je bilo to potrebno. Jaz na žalost nimam takih poslovnih partnerjev, bi pa šla na Sejšele....
Lp
Lp
DECO
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Navezovati se moramo na zakon od davko od odhodkov pravnih oseb (ali dohodnini..), kjer je davčno priznan vsak strošek (odhodek), ki je nujno potreben za opravljanje dejavnsoti in je običajen v poslovni praksi. Pretiravati ravno ni potrebno
.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko