Kilometrina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
DAZU
Nov član
Nov član

Kilometrina

Odgovor Napisal/-a DAZU »

Pozdravljeni

Sem s.p. in me zanima,če povabim poslovnega partnerja na enodnevno srečanje peljal bi ga s svojim avtomobilom ali si sploh lahko upoštevam kilometrino , kot strošek . (a je to strošek)
Cvetlica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Cvetlica »

Ja lahko. Samo potni nalog mora biti izdelan z vsemi zahtevanimi podatki, ki kažejo na obstoj službenega potovanja. Pot mora vsebovati vse-od kod, kam,zakaj.... Če je nalog napisan korektno se ahko izognete neprijetnim posledicam morebitnih inšpekcijskih pregledov.
DAZU
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a DAZU »

Cvetlica napisal/-a:Ja lahko. Samo potni nalog mora biti izdelan z vsemi zahtevanimi podatki, ki kažejo na obstoj službenega potovanja. Pot mora vsebovati vse-od kod, kam,zakaj.... Če je nalog napisan korektno se ahko izognete neprijetnim posledicam morebitnih inšpekcijskih pregledov.

Da dopolnim vprašanje to bi bilo čisto privat srečanje pogostitev poslovnega partnerja na Hrvaškem. lp
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

??

Ali z letalom na Sejšele? lp
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Jaz bi rekla, da je pri stroških s.p.ja na vsak "Lahko?" odgovod Da, če znaš strošek tako opravičit, da zdrži vse pritiske davčnega inšpektorja. Tudi na Sejšele z letalom lahko pelješ poslovnega partnerja, če je po tem dejanju posel tako velik in dobičkonosen, da lahko trdiš, da je bilo to potrebno. Jaz na žalost nimam takih poslovnih partnerjev, bi pa šla na Sejšele....
Lp
DECO
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Navezovati se moramo na zakon od davko od odhodkov pravnih oseb (ali dohodnini..), kjer je davčno priznan vsak strošek (odhodek), ki je nujno potreben za opravljanje dejavnsoti in je običajen v poslovni praksi. Pretiravati ravno ni potrebno :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori