Najlepša hvala za odgovor.
Primanjkljaj trgovskega blaga, DDV od primanjkljaja
Moderator: Mirko Zbačnik
Primanjkljaj trgovskega blaga, DDV od primanjkljaja
Verjetno je malo čudno vprašanje, pa vseeno upam, da mi bo kdo hitro odgovoril - pri popisu trgovskega blaga smo ugotovili nepojasnjen primanjkljaj le-tega in iz tega naslova odvedli DDV, ki smo ga poknjižili na konto 4800 in 260. Sedaj me pa zanima, kako je s tem v davčni bilanci - ali sta ti dve postavki davčno nepriznani odhodki???
kako pa je s kalom dnevnega blaga npr. mesa in kruha, ker nam ga dobavitelji ne odpišejo nam pa vseeno ostane mi ga pač damo pod kalo in ne obračunavamo nobenega ddv-ja, saj v pravilniku o stopnjah odpisa tega ni in vendar ne moreš predvideti koliko ti bo ostalo tega blaga in vendar ali boš vsak dan obračunaval ta DDV, enako je tudi z jogurti, ki v trgovini pretečejo,...
mislim da je to čisto normalen odpis, kajne?!
mislim da je to čisto normalen odpis, kajne?!
Več je vredna ena izkušnja kot sedem modrih pravil.
Za gostinsko dejavnost velja Pravilnik o izplenu živil, ki je neločljivo povezan s procesom predelave živil in priprave obrokov hrane, vključno z določitvijo, kaj je normalni kalo pri drobnem inventarju in pijačah (Ur.l.RS 113/08) - v njem je tudi tudi določeno na kakšen način ugotavljate kalo (od katere osnove). In če je vaš kalo v mejah "normale", potem ni DDV-ja. Višino kala morate ugotavljati najmanj mesečno in od presežnega kala obračunati DDV (če ste mesečni zvezanec).
lp
lp