Primanjkljaj trgovskega blaga, DDV od primanjkljaja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
REMA
Začetnik
Začetnik

Primanjkljaj trgovskega blaga, DDV od primanjkljaja

Odgovor Napisal/-a REMA »

Verjetno je malo čudno vprašanje, pa vseeno upam, da mi bo kdo hitro odgovoril - pri popisu trgovskega blaga smo ugotovili nepojasnjen primanjkljaj le-tega in iz tega naslova odvedli DDV, ki smo ga poknjižili na konto 4800 in 260. Sedaj me pa zanima, kako je s tem v davčni bilanci - ali sta ti dve postavki davčno nepriznani odhodki??? :szardi:

Najlepša hvala za odgovor.
REMA
Začetnik
Začetnik

Lepo prosim, če mi lahko kdo odgovori na zastavljeno vprašanje :nevem:
REMA
Začetnik
Začetnik

Pa saj vem, da sem sitna, ampak vseeno .... proooosiiimmmm :szardi:
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Glejte: v trenutku, ko ste plačali DDV je oboje skupaj davčno nepriznan odhodek.

lp
casper
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a casper »

kako pa je s kalom dnevnega blaga npr. mesa in kruha, ker nam ga dobavitelji ne odpišejo nam pa vseeno ostane mi ga pač damo pod kalo in ne obračunavamo nobenega ddv-ja, saj v pravilniku o stopnjah odpisa tega ni in vendar ne moreš predvideti koliko ti bo ostalo tega blaga in vendar ali boš vsak dan obračunaval ta DDV, enako je tudi z jogurti, ki v trgovini pretečejo,...

mislim da je to čisto normalen odpis, kajne?!
Več je vredna ena izkušnja kot sedem modrih pravil.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Za gostinsko dejavnost velja Pravilnik o izplenu živil, ki je neločljivo povezan s procesom predelave živil in priprave obrokov hrane, vključno z določitvijo, kaj je normalni kalo pri drobnem inventarju in pijačah (Ur.l.RS 113/08) - v njem je tudi tudi določeno na kakšen način ugotavljate kalo (od katere osnove). In če je vaš kalo v mejah "normale", potem ni DDV-ja. Višino kala morate ugotavljati najmanj mesečno in od presežnega kala obračunati DDV (če ste mesečni zvezanec).

lp
Odgovori