kir
Moderator: Mirko Zbačnik
kir
en pomislek imam. končnim kupcem izdajamo račune po 34. členu ZDDV, brez ID za DDV. po novem moram te račune vpisovat v iste stolpce kot račune izdanim davčnim zavezancem. zdaj pa nastopi problem. ali je potrebno v kir vpisat tudi ID za DDV za račune izdane končnim kupcem po 34. členu? od končnih kupcev je namreč nimam.
za vaše odgovore se vnaprej zahvaljujem.
za vaše odgovore se vnaprej zahvaljujem.
Zdaj me pa res skrbi, kje pa je to napisano, da ID številke v knjigi IR ni več?
P.S. Pri nas vodimo davčne zavezance (oz.davčnim zavezancem) še vedno napišemo davčno oz. ID številko, če je končni potrošnik pa ne. Kaj pa če ima kupec davčno številko? Kam ga vpišeš? Pri nas imamo (kot sem že povedala, ne vem v katerem članku) da imamo za vse kupce enak način (obliko računa). Ga bom pa sedaj spremenila ali pa mogoče z 1.1.05.
Mislim, da s tem ni nič narobe?
:mad:
P.S. Pri nas vodimo davčne zavezance (oz.davčnim zavezancem) še vedno napišemo davčno oz. ID številko, če je končni potrošnik pa ne. Kaj pa če ima kupec davčno številko? Kam ga vpišeš? Pri nas imamo (kot sem že povedala, ne vem v katerem članku) da imamo za vse kupce enak način (obliko računa). Ga bom pa sedaj spremenila ali pa mogoče z 1.1.05.
Mislim, da s tem ni nič narobe?
Še vedno mi ni jasno, vem da je bilo že najmanj 100x napisano, vendar jaz nisem dobila odgovora.
Od kdaj ni potrebno več pisati ID številke?
In kam (stolpci)naj vpisujem kupce, ki imajo id številko(to so davčni zavezanci)
in tiste, ki je nimajo - končni kupci.
Podatki na računu so: kraj izdaje, datum izdaje, račun št., datum opravljene storitve, opis storitve,blaga..,količina cena brez ddv, vrednost brez ddv, znesek ddv, stopnja ddv, vrednost z ddv. (To so obvezn sestavine računa, ter seveda Id številka izdajatelja ter id številka kupca). ALI IMAM PRAV? Za končne kupce in davčne zavezance imamo enako sestavo računa, razen, da končnim kupcem id številke ne vpisujem.
Ali jih še vpisujem v stolpec 11-14 in 15-18. ???
POMOČ:oops::):D
Od kdaj ni potrebno več pisati ID številke?
In kam (stolpci)naj vpisujem kupce, ki imajo id številko(to so davčni zavezanci)
in tiste, ki je nimajo - končni kupci.
Podatki na računu so: kraj izdaje, datum izdaje, račun št., datum opravljene storitve, opis storitve,blaga..,količina cena brez ddv, vrednost brez ddv, znesek ddv, stopnja ddv, vrednost z ddv. (To so obvezn sestavine računa, ter seveda Id številka izdajatelja ter id številka kupca). ALI IMAM PRAV? Za končne kupce in davčne zavezance imamo enako sestavo računa, razen, da končnim kupcem id številke ne vpisujem.
Ali jih še vpisujem v stolpec 11-14 in 15-18. ???
POMOČ:oops::):D
Anka, preberite si še enkrat (morda tudi dvakrat) 34. člen Zakona o ddv-ju. Tam piše, da id številke kupca ni potrebno napisati na izdan račun v kolikor ta kupec ni plačnik ddv-ja!!!!! To velja od 1.5.2004!
Če imajo izdani računi vse sestavine, ki ste jih našteli in tudi naslov vaše firme (tega niste navedli), jih vpisujete v kolone 11-14.
Lp
Če imajo izdani računi vse sestavine, ki ste jih našteli in tudi naslov vaše firme (tega niste navedli), jih vpisujete v kolone 11-14.
Lp