REK-1-datumi-res nujno!

Moderator: Mirko Zbačnik

uni
Super računovodja
Super računovodja

REK-1-datumi-res nujno!

Odgovor Napisal/-a uni »

Lepo prosim za pomoč,sem se malo zaštrikala:
včeraj sem oddala rek-1, z datumom izplačila in datumom pl.pripsevkov in davkov 21.4.
Potem sem imela neke težave s Proklikom in sem oddala bolj pozno virmane-zgleda,da prepozno.
Danes sem ugotovila,da so bili virmani sprovedeni šele 22.4.
Zato sem naredila storno reka in novega, z datumoma 22.4.

Do tu bi še šlo...zgleda,da sem slepa, in sem šele kasneje ugotovila,da so bila izplačila izvršena delavecm že včeraj, prispevki in davki pa šele danes.Ne vem,kako sem spregledala....

Kaj naj sedaj?Še enkrat popravljam...ali pustim kot je?Ostali za en dan popravljate?Ali se enako naredi storno ali pa gre tu za popravek?
In če je to popravek stornA??????je že imel kdo tak primer?

Lepo prosim za kakšen koknreten nasvet,po možnosti iz izkušenj...
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Na vašem mestu bi poklicala referentko na davčno in jo vprašala, če se rek ponovno popravi. Vendar mislim, da glede na to, da je zamik le en dan, bo davčna obračunala obresti na prispevke za ta dan.
Naj še kdo pove svoje mnenje
Lp
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

uni pri računovodskih servisih je to nekaj popolnoma normalnega.

kolikokrat moje cvetke meni povejo, da bojo dale plače, pa jih ali ne dajo ali jih dajo dan prej ... in kaj naj naredim??? mi ne pade na misel, da bi vsakič popravljala REKe.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Torej kar pustite, če vas prav razumem. Saj to mika tudi mene....samo...
Pa zaračunajo obresti?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Z obračunom obresti ne gre tako hitro... preseči morate znesek, ki presega tistega po ZdavP, da vas lahko za obresti terjajo. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Jih moramo sami izračunati in plačati ali počakamo,da nam pošljejo kakšen obračun ali zahtevo za obračun?
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

A ostali ste pa vedno točni-ni še nihče imel takega primera?
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Capyka »

Se mi kar dostikrat zgodi. Ampak za en - dva dni zamika pri nas na dursu nič ne komplicirajo. :)
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Re: REK-1-datumi-res nujno!

Odgovor Napisal/-a vesnak »

jaz imam pa primer, da so neto plače izplačali npr. 20.8., ker pa niso imeli sredstev, so davke in prispevke od plač plačali šele 10.9. - sedaj pa mi edavki nagajajo in ne vem ali je to kumulativa 1 ali 2? ker, če pustim kumulativo 1 mi javlja napako; tudi datum izplačila je za mene v tem primeru datum 20.8. in datum plačila prispevka 10.9.

ali morajo biti izpolnjeni na REK obrazcu vsi isti podatki kot prejšnjič (zadnjič nisem na REK1 vpisala datuma plačila prispevkov, vse ostalo pa) in pa na IREKu še enkrat vse isto (prejšnjič na Irekih nisem izpolnila stolpca plačano)
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

uni

ttudi sama sem se pri eni stranki zastrikala in sem oddala napacen Rek-1,potem pa tega stornirala in natio se popravek. Na Dursovi strani sem si sprinatala osnovna navodila za izpolnjevanje Rek brazcev, stran 9 = popravki, stran 13= storno. Poklicala pa sem referentko na durs za to stranko in jo prosila za pomoc. Oz ko sem popravila Rek in poslala se 1krat sem vidla da sta bila notri v e-davkih 2 Reka...skratka potem mi je pri tem pomagala referentka na Dursu. Probelm bi bil, ce bi stranko bremenili za 2kratni znesek . Tako da je najbolje, da kontaktirati direkt s Dursom. pozdravcek :wink:
Zivljenje je lepo! :)
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

ne vem ali imam tako smolo z referentkami al kaj....žal moje dotične ni, ker je na dopustu, tista, ki sem jo uspela dobiti pa nima pojma kako se stvari oddajajo v primerih kadar je najprej izplačana neto plača, čez cca 10 dni pa še vsi davki in prispevki od plače; enostavno nikakor ne pridem skozi niti s kumulativami, zaporednimi številkami ipd... javlja mi nonstop napake; ali je že kdo imel primer, ko so najprej bile izplačane neto plače nato pa še davki in prispevki - katere zaporedne številke, kumulative ipd ste izpolnjevali? ali je potrebno rek1 še enkrat izpolniti v celoti ali pa izpolniš zgolj Ireke izključno samo stolpce plačano?
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

POIZKUSITE S POMOČJO TEHNIČNE POMOĆI NA E-DAVKIH.MENI SO NA ZAČETKU KAR POMAGALI. ČE POTREBUJETE TEL.ŠTEVILKO, VAM JO SPOROČIM
LP
Odgovori