REK-1-datumi-res nujno!
Moderator: Mirko Zbačnik
REK-1-datumi-res nujno!
Lepo prosim za pomoč,sem se malo zaštrikala:
včeraj sem oddala rek-1, z datumom izplačila in datumom pl.pripsevkov in davkov 21.4.
Potem sem imela neke težave s Proklikom in sem oddala bolj pozno virmane-zgleda,da prepozno.
Danes sem ugotovila,da so bili virmani sprovedeni šele 22.4.
Zato sem naredila storno reka in novega, z datumoma 22.4.
Do tu bi še šlo...zgleda,da sem slepa, in sem šele kasneje ugotovila,da so bila izplačila izvršena delavecm že včeraj, prispevki in davki pa šele danes.Ne vem,kako sem spregledala....
Kaj naj sedaj?Še enkrat popravljam...ali pustim kot je?Ostali za en dan popravljate?Ali se enako naredi storno ali pa gre tu za popravek?
In če je to popravek stornA??????je že imel kdo tak primer?
Lepo prosim za kakšen koknreten nasvet,po možnosti iz izkušenj...
včeraj sem oddala rek-1, z datumom izplačila in datumom pl.pripsevkov in davkov 21.4.
Potem sem imela neke težave s Proklikom in sem oddala bolj pozno virmane-zgleda,da prepozno.
Danes sem ugotovila,da so bili virmani sprovedeni šele 22.4.
Zato sem naredila storno reka in novega, z datumoma 22.4.
Do tu bi še šlo...zgleda,da sem slepa, in sem šele kasneje ugotovila,da so bila izplačila izvršena delavecm že včeraj, prispevki in davki pa šele danes.Ne vem,kako sem spregledala....
Kaj naj sedaj?Še enkrat popravljam...ali pustim kot je?Ostali za en dan popravljate?Ali se enako naredi storno ali pa gre tu za popravek?
In če je to popravek stornA??????je že imel kdo tak primer?
Lepo prosim za kakšen koknreten nasvet,po možnosti iz izkušenj...
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: REK-1-datumi-res nujno!
jaz imam pa primer, da so neto plače izplačali npr. 20.8., ker pa niso imeli sredstev, so davke in prispevke od plač plačali šele 10.9. - sedaj pa mi edavki nagajajo in ne vem ali je to kumulativa 1 ali 2? ker, če pustim kumulativo 1 mi javlja napako; tudi datum izplačila je za mene v tem primeru datum 20.8. in datum plačila prispevka 10.9.
ali morajo biti izpolnjeni na REK obrazcu vsi isti podatki kot prejšnjič (zadnjič nisem na REK1 vpisala datuma plačila prispevkov, vse ostalo pa) in pa na IREKu še enkrat vse isto (prejšnjič na Irekih nisem izpolnila stolpca plačano)
ali morajo biti izpolnjeni na REK obrazcu vsi isti podatki kot prejšnjič (zadnjič nisem na REK1 vpisala datuma plačila prispevkov, vse ostalo pa) in pa na IREKu še enkrat vse isto (prejšnjič na Irekih nisem izpolnila stolpca plačano)
uni
ttudi sama sem se pri eni stranki zastrikala in sem oddala napacen Rek-1,potem pa tega stornirala in natio se popravek. Na Dursovi strani sem si sprinatala osnovna navodila za izpolnjevanje Rek brazcev, stran 9 = popravki, stran 13= storno. Poklicala pa sem referentko na durs za to stranko in jo prosila za pomoc. Oz ko sem popravila Rek in poslala se 1krat sem vidla da sta bila notri v e-davkih 2 Reka...skratka potem mi je pri tem pomagala referentka na Dursu. Probelm bi bil, ce bi stranko bremenili za 2kratni znesek . Tako da je najbolje, da kontaktirati direkt s Dursom. pozdravcek
ttudi sama sem se pri eni stranki zastrikala in sem oddala napacen Rek-1,potem pa tega stornirala in natio se popravek. Na Dursovi strani sem si sprinatala osnovna navodila za izpolnjevanje Rek brazcev, stran 9 = popravki, stran 13= storno. Poklicala pa sem referentko na durs za to stranko in jo prosila za pomoc. Oz ko sem popravila Rek in poslala se 1krat sem vidla da sta bila notri v e-davkih 2 Reka...skratka potem mi je pri tem pomagala referentka na Dursu. Probelm bi bil, ce bi stranko bremenili za 2kratni znesek . Tako da je najbolje, da kontaktirati direkt s Dursom. pozdravcek
Zivljenje je lepo! 
ne vem ali imam tako smolo z referentkami al kaj....žal moje dotične ni, ker je na dopustu, tista, ki sem jo uspela dobiti pa nima pojma kako se stvari oddajajo v primerih kadar je najprej izplačana neto plača, čez cca 10 dni pa še vsi davki in prispevki od plače; enostavno nikakor ne pridem skozi niti s kumulativami, zaporednimi številkami ipd... javlja mi nonstop napake; ali je že kdo imel primer, ko so najprej bile izplačane neto plače nato pa še davki in prispevki - katere zaporedne številke, kumulative ipd ste izpolnjevali? ali je potrebno rek1 še enkrat izpolniti v celoti ali pa izpolniš zgolj Ireke izključno samo stolpce plačano?
POIZKUSITE S POMOČJO TEHNIČNE POMOĆI NA E-DAVKIH.MENI SO NA ZAČETKU KAR POMAGALI. ČE POTREBUJETE TEL.ŠTEVILKO, VAM JO SPOROČIM
LP
LP