Če ima slučajno kdo tak primer:
Imam posrednika, ki zaračunava provizijo na podlagi 2.odstavka 25.člena Zakona o DDV.
Ali se vpisuje zaračunana provizija v obrazec DDV-O pod polje 11? Kaj je s pripadajočimi stroški poslovanja, ki se zaračunajo na istem računu?
Ali spada take vrste posrednik pod prve oprostitve in si lahko odbija DDV ali ne?
Ne najdem pravega odgovora. Za kakšnokoli informacijo ali namig bom vesela.
Lep dan.
Posrednik na podlagi 2.odstavka Zakona o DDV, pravica do odb
Moderator: Mirko Zbačnik
-
febo
Hvala febo.
Torej če prav razumem, se na izdani fakturi partnerju za zaračunano provizijo in stroške poslovanja upošteva 25.člen zakona o DDV za obe omenjeni postavki?
Imam problem, da je bila na DURS poslana izjava, kjer je bil naveden napačen člen DDV-ja. Ali ste vi pošiljali izjavo na DDV? Kaj bi vi storili v mojem primeru? Pustili ali popravili izjavo in jo poslali na DURS? Mislite da ima izjava težo v primeru kontrole?
Torej če prav razumem, se na izdani fakturi partnerju za zaračunano provizijo in stroške poslovanja upošteva 25.člen zakona o DDV za obe omenjeni postavki?
Imam problem, da je bila na DURS poslana izjava, kjer je bil naveden napačen člen DDV-ja. Ali ste vi pošiljali izjavo na DDV? Kaj bi vi storili v mojem primeru? Pustili ali popravili izjavo in jo poslali na DURS? Mislite da ima izjava težo v primeru kontrole?
-
febo
Ponavljam, stroški poslovanja so sestavni del usluge posredovanja, zato se vkalkulirajo v storitev posredovanja. Če stranka želi, lahko zraven računa pošljete specifikacijo stroškov.anba napisal/-a:Hvala febo.
Glede izjave, pa ne vem na katero izjavo mislite?!?
LP
-
febo
Saj jaz tudi nisem tega mogla razumeti, pa vendar....
Prejšnja računovodkinja je dala na DURS, svoji referentki, izjavo, v kateri je bilo navedeno, da so na podlagi 1.točke 29.člena Zakona o DDV, oproščeni obračunavanja DDV. To izjavo je računovodkinja dala na DURS. Probelm je v tem, da je bil na tej izjavi naveden napačen člen. Kolikor sem sama seznanjena velja, da tovrstne izjave na DURS ni potrebno pošiljati. Ker pa jo je prejšnja računovodkinja poslala in še to napačno, me zanima, ali bi jo jaz morala popraviti v tem smislu, da bi popravila člen na tej izjavi.
Delo, ki niti ni potrebno, pa vendar.....
Prejšnja računovodkinja je dala na DURS, svoji referentki, izjavo, v kateri je bilo navedeno, da so na podlagi 1.točke 29.člena Zakona o DDV, oproščeni obračunavanja DDV. To izjavo je računovodkinja dala na DURS. Probelm je v tem, da je bil na tej izjavi naveden napačen člen. Kolikor sem sama seznanjena velja, da tovrstne izjave na DURS ni potrebno pošiljati. Ker pa jo je prejšnja računovodkinja poslala in še to napačno, me zanima, ali bi jo jaz morala popraviti v tem smislu, da bi popravila člen na tej izjavi.
Delo, ki niti ni potrebno, pa vendar.....
-
febo