Pozabili oddati obrazec M4/M8

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anba
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Pozabili oddati obrazec M4/M8

Odgovor Napisal/-a anba »

Firma je pozabila oddati obrazec M4/M8 za leto 2008? Ali obstajajo kazenske določbe in kakšne so? Ali je kdo od vas pozabil oddati obrazec? Kaj ste naredili? Oddali pozneje ali upali, da vas ne bodo odkrili?
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Oddaja obrazcev baje še vedno ni zaključena... čimprej vložite zahtevo za pooblastilo oziroma avt. kodo, če je še nimate.... jaz recimo še vedno čakam na eno kodo, pa sem že trikrat dala vlogo... še ni dolgo nazaj pa sem dobila za eno drugo podjetje kodo in oddajala...
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
vesna_2004
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a vesna_2004 »

Anba, nič bat. Meni se je v preteklih letih večkrat zgodilo, da sem pozabila oddati M4/M8. Enkrat se je celo zgodilo, da so me iz ZPIZa "povabili" da oddam obrazec. Nobenih sankcij ni bilo, četudi je šlo za zamudo v dveh zaporednih letih. Če imate ob reviziji vse podatke lepo porihtane, ne boste nič kaznivani.

Lp, Vesna
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Ne vem ... Meni so na ZPIZ-u (Koper) rekli, da bodo letos kaznovali, če ne bo oddano pravočasno. Ker pa je letos prvič elektronsko, lahko tudi da bodo malo pogledali skozi prste.

Mirjana
vesna_2004
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a vesna_2004 »

Jaz imam to izkušnjo iz prejšnjih let (ZPIZ_Maribor). Letos sem pa oddala pravočasno :)

Lep dan vsem :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če bi kaznovali vse zamudnike, bi proračun izkazoval preežek :twisted: - tudi sam sem pred leti urejal kar precej "za nazaj" .. kako bo letos, pa tudi čakam še za en ostrnko.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori