Vodenje poslovanja
Moderator: Mirko Zbačnik
Vodenje poslovanja
Sem pred odprtjem s.p.-ja.Posredništvo pri prodaji za znano slo.podjetje.Sodelavci,ki to delo že opravljejo preko s.p.-ja mi pravijo, da si račune lahko vodim sama,ker izdam na mesec samo 1 račun(plača),moji edini stroški (poleg začetnih-avto,računalnik) pa so potni stroški.Sama ne vem kaj dosti o računovodstvu.Kaj mi predlagate?
Romana[?]
Romana[?]
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal bing</i>
<br />
V vsakem primeru si moraš izbrat računovodjo. To je z zakonom določeno...
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
S katerim zakonom???
, mož ima doma s.p., jaz pa sem računovodja pri drugemu s.p.-ju in naj bi plačevala rač.servis:???:
Janika
<br />
V vsakem primeru si moraš izbrat računovodjo. To je z zakonom določeno...
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
S katerim zakonom???
Janika
Za začetek boste enostavno knjigovodstvo z malo računov lahko vodila sama, obračun prispevkov pa tako in tako naredijo na območnih obrtnih zbornicah. Z natančnostjo in morda s pomočjo kakšne osebe, pa bo za začetek šlo. Ko bo pa več,in upam, da bo, pa bo potrebna strokovna pomoč.
Nobenega zakona NI, ki bi predpisoval, da morate obvezno imeti računovodski servis. Predpisuje samo, da morajo biti knjige vodene v skladu z zakonom. Veste, življenje pa ne gre vedno po pravilih. Včasih se človek lahko zmoti nenamerno, tudi zelo velik strokovnjak - računovodja se ve.
Lep dan vam in vsem na forumu,
zoa
Nobenega zakona NI, ki bi predpisoval, da morate obvezno imeti računovodski servis. Predpisuje samo, da morajo biti knjige vodene v skladu z zakonom. Veste, življenje pa ne gre vedno po pravilih. Včasih se človek lahko zmoti nenamerno, tudi zelo velik strokovnjak - računovodja se ve.
Lep dan vam in vsem na forumu,
zoa
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Naj delam reklamo; administratorki 100% ne bosta proti: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=158 .
Mogoče vamo še prav pride... .
Mirko
Mogoče vamo še prav pride... .
Mirko
Hvala za nasvete.Mislim,da bom za začetek poskusila sama (s pomočjo).Še nekaj me zanima.Slišala sem,da je možno izpolnjevat potne naloge tudi tedensko ali mesečno,če se podatki dnevno ponavljajo.Kateri podatki se morajo ponavljat in kateri obrazec za potne naloge je potem potrebno izpolnjevat?
Romana:???:
Romana:???: