Vodenje poslovanja

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
romk
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Vodenje poslovanja

Odgovor Napisal/-a romk »

Sem pred odprtjem s.p.-ja.Posredništvo pri prodaji za znano slo.podjetje.Sodelavci,ki to delo že opravljejo preko s.p.-ja mi pravijo, da si račune lahko vodim sama,ker izdam na mesec samo 1 račun(plača),moji edini stroški (poleg začetnih-avto,računalnik) pa so potni stroški.Sama ne vem kaj dosti o računovodstvu.Kaj mi predlagate?
Romana[?]
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Verjetno ne bo prav veliko računov. Če je možen kakšen tečaj za začetnike za vodenje knjigovodstva. Mislim tudi da pride v upoštev enostavno knjigovodstvo.
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Vseeno ali je malo ali veliko računov, v vsakem primeru moraš obladati računovodstvo in z njim povezane predpise. Tudi potne stroške moraš znati opravičevati. Tu je tudi izračun prispevkov itd.
Pa brez zamere!
lp
bing
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bing »

V vsakem primeru si moraš izbrat računovodjo. To je z zakonom določeno...
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Janika »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal bing</i>
<br />
V vsakem primeru si moraš izbrat računovodjo. To je z zakonom določeno...
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

S katerim zakonom??? :mad:, mož ima doma s.p., jaz pa sem računovodja pri drugemu s.p.-ju in naj bi plačevala rač.servis:???:

Janika
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Vzemite si malo časa,pa preglejte nekaj tem na tem forumu,pa mislim,da se boste lahko sama odločila kaj storiti.
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zoa »

Za začetek boste enostavno knjigovodstvo z malo računov lahko vodila sama, obračun prispevkov pa tako in tako naredijo na območnih obrtnih zbornicah. Z natančnostjo in morda s pomočjo kakšne osebe, pa bo za začetek šlo. Ko bo pa več,in upam, da bo, pa bo potrebna strokovna pomoč.

Nobenega zakona NI, ki bi predpisoval, da morate obvezno imeti računovodski servis. Predpisuje samo, da morajo biti knjige vodene v skladu z zakonom. Veste, življenje pa ne gre vedno po pravilih. Včasih se človek lahko zmoti nenamerno, tudi zelo velik strokovnjak - računovodja se ve.

Lep dan vam in vsem na forumu,

zoa
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Naj delam reklamo; administratorki 100% ne bosta proti: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=158 .

Mogoče vamo še prav pride... .

Mirko :D
romk
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a romk »

Hvala za nasvete.Mislim,da bom za začetek poskusila sama (s pomočjo).Še nekaj me zanima.Slišala sem,da je možno izpolnjevat potne naloge tudi tedensko ali mesečno,če se podatki dnevno ponavljajo.Kateri podatki se morajo ponavljat in kateri obrazec za potne naloge je potem potrebno izpolnjevat?
Romana:???:
Odgovori