Delam nekakšen minimalen program za manjša podjetja in glede ene stvari ne vem kaj je najbolj *pravilno* in tudi najbolj uporabno za uporabnika. Trenutno sem nameraval dat samo zadnjem računu opcijo izbriši (tako izbris ne vpliva na nadalnje številke rač.) ostalim pa ne. Ampak sem zdaj našel primer ki mi nikakor ni všeč, in tudi ne bo všeč uporabnikom.
V programu kreiraš izdane račune. Recimo da si jih pravkar naredil 5 sedaj pa ugotoviš da prvega od kreiranih ne boš izdal danes.
- Če dam samo zadnjemu ukaz izbriši bo uproabnik moral pobrisat 4 račune (da pride to 5. računa) potem pa tiste 4 račune spet vnesti. To se mi zdi obupno za uporabnika.
- Če dam poleg vsakega računa ukaz "Izbriši" potem račun izbrišeše ostalim 4-im pa popraviš številke računov in to je to. Vendar mislim da sem slišal da imeti možnost brisanja računov ni dovoljena v takšnih programih.
- Če povsod odstranim Izbriši, potem se bo uporabnik najbrž znašel in 5 račun spremenil v zadnjega. Zadnjega pa bo moral pustit v nekem praznem stanju kjer bo čakal da ga spremeni v naslednji račun ko pride do tega. Tudi ni ravno idealno.
---
Ni povezano z zgornjim problemom, je pa podobna tema:
Glede storno sem imel najprej opcijo da lahko vse račune razen zadnjega storniraš (zadnjega lahko pobrišeš), kar je pomenilo da račun z vsemi podatki (in številko računa) ostane na seznamu. Postane pa siv in prečrtan in se ne upošteva pri nobenih izračunih. No sedaj imam nekoliko dvojna mnenja .. po eni strani da storno kot tak ne obstaja, ampak moraš za kaj takega pač kreirat dobropis ki je (-) storniranega računa, po drugi pa da lahko v nekaterih programih preprosto izbrišeš račun, tako da bi bil tak storno kjer račun ne izgine v bistvu boljša opcija.
Za kakršnokoli pomoč bom zelo hvaležen
LP
Janko