ZAMENJAVA RAČUNOVODSKEGA SERVISA
Moderator: Mirko Zbačnik
ZAMENJAVA RAČUNOVODSKEGA SERVISA
Pozdravljeni.
Zanima me, če mi kdo lahko pomaga in sicer imam naslednji problem. Prevzeli smo stranko, ki je zamenjala računovodstvo s 30.6.2009. Do danes še nismo prejeli od prejšnjega računovodstva nobenih izpisov (bruto bilanca, kontokartice, saldakonti...). Stranka je prejšnje računovodstvo že neštetokrat prosila za dokumentacijo, prav tako smo jo prosili tudi mi, a so stalno neki izgovori. Prejšnje računovodstvo je sicer predalo papirje od stranke, tudi za vsa leta za nazaj, vendar tudi v prejšnjih letih teh izpisov ni. Stranka je prejšnjemu računovodstvu plačala vse račune za opravljene storitve. Prosila bi za nasvet kaj storiti, kako ukrepati, da dokumentacijo dobimo? Ali je možno, da stranka računovodstvo prijavi na kakšen inšpektorat oz. davčni urad, ker po nasvetu odvetnika baje primer nima rešitve, razen, da se mi kot novo računovodstvo znajdemo po svoje.
Hvala za vsa vaša mnenja in odgovore.
Lep pozdrav,
Nina
Zanima me, če mi kdo lahko pomaga in sicer imam naslednji problem. Prevzeli smo stranko, ki je zamenjala računovodstvo s 30.6.2009. Do danes še nismo prejeli od prejšnjega računovodstva nobenih izpisov (bruto bilanca, kontokartice, saldakonti...). Stranka je prejšnje računovodstvo že neštetokrat prosila za dokumentacijo, prav tako smo jo prosili tudi mi, a so stalno neki izgovori. Prejšnje računovodstvo je sicer predalo papirje od stranke, tudi za vsa leta za nazaj, vendar tudi v prejšnjih letih teh izpisov ni. Stranka je prejšnjemu računovodstvu plačala vse račune za opravljene storitve. Prosila bi za nasvet kaj storiti, kako ukrepati, da dokumentacijo dobimo? Ali je možno, da stranka računovodstvo prijavi na kakšen inšpektorat oz. davčni urad, ker po nasvetu odvetnika baje primer nima rešitve, razen, da se mi kot novo računovodstvo znajdemo po svoje.
Hvala za vsa vaša mnenja in odgovore.
Lep pozdrav,
Nina
Re: ZAMENJAVA RAČUNOVODSKEGA SERVISA
Po svoje se že lahko delno znajdete in greste na www.ajpes, dobite bilanci 2008 in začnete s 1.1.2009, vendar nimam pa ideje kako boste prišli do odprtih postavk dobaviteljev in kupcev. 
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pričnite pri odprtih postavkah, ki so znane. To so mogoče decembrske plače, prispevki, potni stroški. Stanje TRR je znano (ostalo je lahko gotovina). Znan imate bilančni dobiček...rezervacije, časovne razmejitve....
V kolikor je stranka reden plačnik in tudi redno dobiva plačila, pričnite kar s knjiženjem od 1. januarja dalje. V tem primeru bi se kratkoročne obveznosti in terjatve iz preteklosti pokrile. Ob knjiženju TRR-ja obste nalteli na plačila (prejetih in izdanih) računov za preteklo leto (iz besedil, ozna, sklicev)... Nerazčiščenost se malce zoži.
Je pa res, da računovodski mora izročiti dokumentacijo in je res, da le razmišljam.
Niste navedli, a gre za samostojnega podjetnika ali družbo?
V kolikor je stranka reden plačnik in tudi redno dobiva plačila, pričnite kar s knjiženjem od 1. januarja dalje. V tem primeru bi se kratkoročne obveznosti in terjatve iz preteklosti pokrile. Ob knjiženju TRR-ja obste nalteli na plačila (prejetih in izdanih) računov za preteklo leto (iz besedil, ozna, sklicev)... Nerazčiščenost se malce zoži.
Je pa res, da računovodski mora izročiti dokumentacijo in je res, da le razmišljam.
Niste navedli, a gre za samostojnega podjetnika ali družbo?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Najprej hvala za vaše odgovore. Zgoraj navedeno mi je povsem jasno. Zanima me, kako je možno, da plačuješ računovodstvo pol leta, potem pa ne dobiš nobenega izpisa. To teoretično lahko pomeni, da knjiženja, ki si ga plačal, sploh ni (ker ne vidim druge možne razlage zakaj izpisov ne dobimo). Če pa mi vse še enkrat poknjižimo, seveda to še enkrat zaračunamo.
Lep pozdrav,
Nina
Lep pozdrav,
Nina
S čim pa se izgovarjajo, da vam ne pošljejo izpisa oz. dokuemntov?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Obstaja tudi možnost, mogoče bo tu potrebno malce več truda vseh vpletenih poslovnih partnerjev, da vam pošljejo odprte postavke tako od dobaviteljev kot od kupcev na dan 1. 1.
Malce težje je čarat z osnovnimi sredstvi (tako kot tudi z trgovskim blagom - a tu imate podatek pri vas), ker se izkazujejo po sedanji vrednosti.
Malce težje je čarat z osnovnimi sredstvi (tako kot tudi z trgovskim blagom - a tu imate podatek pri vas), ker se izkazujejo po sedanji vrednosti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Mogoče bi vam lahko kaj pomagali na zvezi potrošnikov oziroma vas naslovili na ustrezne službe.
pa še davčno bi obvestil, da zaradi tega ne moremo narediti bilanc.
pa še davčno bi obvestil, da zaradi tega ne moremo narediti bilanc.
Zveza potrošnikov se nima kaj vtikati v poslovna razmerja. lp
Na davčni pravijo, naj sprožimo pravni postopek.
Bomo videli kako se bo tole končalo
Ja hec je ker ni s strani naročnika nobenih težav. Težave so na strani bivšega računovodje, ki najde 1000 izgovorov zakaj nam še ne more poslati izpisov.
Lep vikend vam želim,
Bomo videli kako se bo tole končalo
Ja hec je ker ni s strani naročnika nobenih težav. Težave so na strani bivšega računovodje, ki najde 1000 izgovorov zakaj nam še ne more poslati izpisov.
Lep vikend vam želim,
No zdaj vsaj veste zakaj je moral sredi leta zamenjat servis.

-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
Jaz predlagam, da bi napisali kaj je to za en servis oz. računovodja (ime). Ker živimo v demokraciji je prav, da se ve kdo "sramoti" našo stroko. Kaj, smo vsi pozabili na moralo in etiko računovodje?
To bi bilo sicer prav, ampak:
1. Greh se pove, grešnika pa ne.
2. Na forumu ni zaželjena niti pozitivna niti negativna reklama. lp
1. Greh se pove, grešnika pa ne.
2. Na forumu ni zaželjena niti pozitivna niti negativna reklama. lp