ZAMENJAVA RAČUNOVODSKEGA SERVISA

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

ZAMENJAVA RAČUNOVODSKEGA SERVISA

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Pozdravljeni.
Zanima me, če mi kdo lahko pomaga in sicer imam naslednji problem. Prevzeli smo stranko, ki je zamenjala računovodstvo s 30.6.2009. Do danes še nismo prejeli od prejšnjega računovodstva nobenih izpisov (bruto bilanca, kontokartice, saldakonti...). Stranka je prejšnje računovodstvo že neštetokrat prosila za dokumentacijo, prav tako smo jo prosili tudi mi, a so stalno neki izgovori. Prejšnje računovodstvo je sicer predalo papirje od stranke, tudi za vsa leta za nazaj, vendar tudi v prejšnjih letih teh izpisov ni. Stranka je prejšnjemu računovodstvu plačala vse račune za opravljene storitve. Prosila bi za nasvet kaj storiti, kako ukrepati, da dokumentacijo dobimo? Ali je možno, da stranka računovodstvo prijavi na kakšen inšpektorat oz. davčni urad, ker po nasvetu odvetnika baje primer nima rešitve, razen, da se mi kot novo računovodstvo znajdemo po svoje.

Hvala za vsa vaša mnenja in odgovore.

Lep pozdrav,
Nina
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Re: ZAMENJAVA RAČUNOVODSKEGA SERVISA

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Po svoje se že lahko delno znajdete in greste na www.ajpes, dobite bilanci 2008 in začnete s 1.1.2009, vendar nimam pa ideje kako boste prišli do odprtih postavk dobaviteljev in kupcev. :?:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pričnite pri odprtih postavkah, ki so znane. To so mogoče decembrske plače, prispevki, potni stroški. Stanje TRR je znano (ostalo je lahko gotovina). Znan imate bilančni dobiček...rezervacije, časovne razmejitve....

V kolikor je stranka reden plačnik in tudi redno dobiva plačila, pričnite kar s knjiženjem od 1. januarja dalje. V tem primeru bi se kratkoročne obveznosti in terjatve iz preteklosti pokrile. Ob knjiženju TRR-ja obste nalteli na plačila (prejetih in izdanih) računov za preteklo leto (iz besedil, ozna, sklicev)... Nerazčiščenost se malce zoži.

Je pa res, da računovodski mora izročiti dokumentacijo in je res, da le razmišljam.

Niste navedli, a gre za samostojnega podjetnika ali družbo?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Najprej hvala za vaše odgovore. Zgoraj navedeno mi je povsem jasno. Zanima me, kako je možno, da plačuješ računovodstvo pol leta, potem pa ne dobiš nobenega izpisa. To teoretično lahko pomeni, da knjiženja, ki si ga plačal, sploh ni (ker ne vidim druge možne razlage zakaj izpisov ne dobimo). Če pa mi vse še enkrat poknjižimo, seveda to še enkrat zaračunamo.

Lep pozdrav,

Nina
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

S čim pa se izgovarjajo, da vam ne pošljejo izpisa oz. dokuemntov?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Obstaja tudi možnost, mogoče bo tu potrebno malce več truda vseh vpletenih poslovnih partnerjev, da vam pošljejo odprte postavke tako od dobaviteljev kot od kupcev na dan 1. 1.

Malce težje je čarat z osnovnimi sredstvi (tako kot tudi z trgovskim blagom - a tu imate podatek pri vas), ker se izkazujejo po sedanji vrednosti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
jernejko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a jernejko »

Mogoče bi vam lahko kaj pomagali na zvezi potrošnikov oziroma vas naslovili na ustrezne službe.
pa še davčno bi obvestil, da zaradi tega ne moremo narediti bilanc.
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

Zveza potrošnikov se nima kaj vtikati v poslovna razmerja. lp
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Na davčni pravijo, naj sprožimo pravni postopek.

Bomo videli kako se bo tole končalo :)

Ja hec je ker ni s strani naročnika nobenih težav. Težave so na strani bivšega računovodje, ki najde 1000 izgovorov zakaj nam še ne more poslati izpisov.

Lep vikend vam želim,
jernejko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a jernejko »

No zdaj vsaj veste zakaj je moral sredi leta zamenjat servis.
:D
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Jaz predlagam, da bi napisali kaj je to za en servis oz. računovodja (ime). Ker živimo v demokraciji je prav, da se ve kdo "sramoti" našo stroko. Kaj, smo vsi pozabili na moralo in etiko računovodje?
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

To bi bilo sicer prav, ampak:
1. Greh se pove, grešnika pa ne.
2. Na forumu ni zaželjena niti pozitivna niti negativna reklama. lp
Odgovori