Ne, zavarovana nisem na d.o.o, delam drugje, tako da ne vem, kako si lahko denar izplačam, razen preko potnih stroškov?
Hvala za pomoč!
SILVA
D.o.o. in s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: D.o.o. in s.p.
Izplačevanje denarja preko potnih stroškov je sila kočljivo. Potni stroški morajo biti realni. Če pomislimo, da predsavljajo le povrnitev stroškov osebnega avtomobila podjetnika, je "zaslužek" le v tem, če vozio vozilo nižjega cenvnega razreda oziroma rabljeno vozilo. Če si hočete to izplačevatim morate imeti pogodbo o poslovodenju (prokuri) s podjetjem. To so namreč stroški, povezani s zapolitvijo, kamor šteje tudi omenjena pogodba.
Drugače si izplačujete dobiček (kar sem že omenil).
Drugače si izplačujete dobiček (kar sem že omenil).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Obdavčitev izplačila dobička moramo ledati malce širše. Najprej podjetje plača davek od dobička, ob izplačilo pa odvede še davčn odtegljaj, ki je dokončen. Obravnavai moramo sebe kot podjetnika in podjetje, ki ga imamo v lasti kot celoto. Lahko, da je neka obdavčitev za podjetje ugodnejša, a je za nas kot fizično lahko to neugodno, če pridemo v višji dohodninski razred.
Če si izplačujemo dohodke iz drugeg razmerja, je to davčno priznan odhodek, ki v celoti zmanjšuje davčno osnovo podjetja, vendar gre v našo dohodninsko napoved.
Če si izplačujemo dohodke iz drugeg razmerja, je to davčno priznan odhodek, ki v celoti zmanjšuje davčno osnovo podjetja, vendar gre v našo dohodninsko napoved.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Če mene vprašate bi vam predlagal, da se pri kakem računovodstvu oglasite in skupaj ugotovite kaj je za vas najugodneje. Ker je tu težko povedat kaj je za vas najbolj ugodno ker ne poznamo vseh podatkov.