plačilo z boni

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mm76
Nov član
Nov član

plačilo z boni

Odgovor Napisal/-a mm76 »

Večkrat sem že dobila pameten nasvet, ko sem iskala na forumu, nisem pa zasledila odgovora na trenuten moj problem...mogoče sem spregledala. Zanima me kako se knjiži plačilo z boni...smo gostinsko podjetje...v stavbi je tudi igralnica, ki svojim posebnim strankam podari bom v evrih, ki ga lahko vnovči samo v naši restavraciji za kosilo, pijačo ...problem nastane, ker točne vrednosti z bonom ne dobimo, kaj mi Vi svetujete, kaj je mogoče narediti? Hvala
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Pri nas imamo študentske bone in mislim, da ja zadeva podobna. Normalno se preko reg.blagajne evidentira izdana hrana in pijača, bon pa predstavlja le vrsto plačila (razlika je lahko plačana z gotovino).
DDV se obračuna od prodaje (ne glede ali je plačilo z bonom ali gotovino). Ob koncu meseca izstavimo račun za vnovčene bone (in ne za hrano in pijačo), ki je brez DDV (4.točka prvega odst.27.člena ZDDV).
Če povzamem: vrednostni bon je isto kot gotovina.
Pozdrav!

Anela
sergeja00
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sergeja00 »

Navajate, da za bone pošljete račun s klavzolo o oprostitvi ddv, vedar temu ni tako, saj finačne trancakcije, kot je plačilo z boni ne zapadejo pod DDV. Mi pošljemo izdajatlju bonov obvestilo o dolgovanem znesku, skupaj z boni. Takšno pojasnilo smo dobili s strani davčne uprave, pa tudi v reviji IKS je bilo isto pojasnjeno!
Odgovori