plačilo z boni
Moderator: Mirko Zbačnik
plačilo z boni
Večkrat sem že dobila pameten nasvet, ko sem iskala na forumu, nisem pa zasledila odgovora na trenuten moj problem...mogoče sem spregledala. Zanima me kako se knjiži plačilo z boni...smo gostinsko podjetje...v stavbi je tudi igralnica, ki svojim posebnim strankam podari bom v evrih, ki ga lahko vnovči samo v naši restavraciji za kosilo, pijačo ...problem nastane, ker točne vrednosti z bonom ne dobimo, kaj mi Vi svetujete, kaj je mogoče narediti? Hvala
Pri nas imamo študentske bone in mislim, da ja zadeva podobna. Normalno se preko reg.blagajne evidentira izdana hrana in pijača, bon pa predstavlja le vrsto plačila (razlika je lahko plačana z gotovino).
DDV se obračuna od prodaje (ne glede ali je plačilo z bonom ali gotovino). Ob koncu meseca izstavimo račun za vnovčene bone (in ne za hrano in pijačo), ki je brez DDV (4.točka prvega odst.27.člena ZDDV).
Če povzamem: vrednostni bon je isto kot gotovina.
Pozdrav!
Anela
DDV se obračuna od prodaje (ne glede ali je plačilo z bonom ali gotovino). Ob koncu meseca izstavimo račun za vnovčene bone (in ne za hrano in pijačo), ki je brez DDV (4.točka prvega odst.27.člena ZDDV).
Če povzamem: vrednostni bon je isto kot gotovina.
Pozdrav!
Anela
Navajate, da za bone pošljete račun s klavzolo o oprostitvi ddv, vedar temu ni tako, saj finačne trancakcije, kot je plačilo z boni ne zapadejo pod DDV. Mi pošljemo izdajatlju bonov obvestilo o dolgovanem znesku, skupaj z boni. Takšno pojasnilo smo dobili s strani davčne uprave, pa tudi v reviji IKS je bilo isto pojasnjeno!