Dnevnice - študent??
Moderator: Mirko Zbačnik
Dnevnice - študent??
Ali je študent, ki dela preko študentske napotnice, upravičen do dnevnice za tujino? Najlepša hvala za odgovor
Pozdravljeni,
Mi redno zaposlujemo študente, pošiljamo jih tudi na montažo. Napišemo mu potni nalog, dobi akontacijo dnevnic za tujino, sklenemo zavarovanje.
1. Ali mu to lahko damo, ker v nasprotnem primeru ga ne moremo poslati na montažo. Rešitev ???
2. Če mu to damo, kako to razknjižiti? Ali lahko knjižimo na konto dnevnic,..., ali damo vse na konto stroški dela preko študentskega servisa?
Mojca
Mi redno zaposlujemo študente, pošiljamo jih tudi na montažo. Napišemo mu potni nalog, dobi akontacijo dnevnic za tujino, sklenemo zavarovanje.
1. Ali mu to lahko damo, ker v nasprotnem primeru ga ne moremo poslati na montažo. Rešitev ???
2. Če mu to damo, kako to razknjižiti? Ali lahko knjižimo na konto dnevnic,..., ali damo vse na konto stroški dela preko študentskega servisa?
Mojca
Študentom ne morete izplačtevati dnevnic in potnih stroškov kot to izplačujete zaposlenim. Razlog za to je, da se na ta izplačila ne plačajo davki/prispevki, če ne presegajo določenega zneska. Za študente pa morate to izplačati preko napotnic in na to dodatno plačati ustaljenih 14,4% (servis+dodatek+DDV). Tudi tam je možnaakontacija. Verjamem pa da tudi študent mora imeti povrnjene take stroške.
LP, Jam
LP, Jam
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: