Dnevnice - študent??

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sasiti
Začetnik
Začetnik

Dnevnice - študent??

Odgovor Napisal/-a sasiti »

Ali je študent, ki dela preko študentske napotnice, upravičen do dnevnice za tujino? Najlepša hvala za odgovor
k4vu0234
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a k4vu0234 »

ŽIvjo

Študentom dnevnice oz potni nalogi ne pripadajo. Lahko pa jim to izplačate preko napotnice.

Lp Reni
Rok
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Rok »

Da dodam še to:

Do dnevnice, kakor tudi do kilometrine so upravičeni samo zaposleni:).

LP
mojcaz
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mojcaz »

Pozdravljeni,

Mi redno zaposlujemo študente, pošiljamo jih tudi na montažo. Napišemo mu potni nalog, dobi akontacijo dnevnic za tujino, sklenemo zavarovanje.
1. Ali mu to lahko damo, ker v nasprotnem primeru ga ne moremo poslati na montažo. Rešitev ???

2. Če mu to damo, kako to razknjižiti? Ali lahko knjižimo na konto dnevnic,..., ali damo vse na konto stroški dela preko študentskega servisa?

Mojca
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Študentom ne morete izplačtevati dnevnic in potnih stroškov kot to izplačujete zaposlenim. Razlog za to je, da se na ta izplačila ne plačajo davki/prispevki, če ne presegajo določenega zneska. Za študente pa morate to izplačati preko napotnic in na to dodatno plačati ustaljenih 14,4% (servis+dodatek+DDV). Tudi tam je možnaakontacija. Verjamem pa da tudi študent mora imeti povrnjene take stroške.

LP, Jam
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Študentu za stroške povečajte izplačilo; mislim, da je to najugodnejša varianta.

Mirko
Odgovori