če je že imel kdo izkušnjo, bom vesela vsakršnega komentarja in sicer:
fizična oseba kupi npr. kalup plovila pri podjetniku, ki ti potem tudi izstavi račun z DDVjem.
Potem pa ti kot fizična oseba naprej sam kupuješ v trgovinah material, da dokončaš plovilo (material kupuješ tako v SLO kot v tujini ali EU ali tretje države); in sedaj ne vemo ali je potrebno plačati še kakršenkoli DDV - to mi sicer ni logično, ker sem kot fizična oseba že tako in tako kupila vse z ddvjem; storitve vgradnja materiala v plovilo bi opravljali sami. pa vendar - ali kdo ve kako je s tem?
plovilo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: plovilo
Vozilo boste uporabljali sami za svoj "hobi", zgradili ste ga sami. To je tako, kot da bi zgradili drvarnico. Kupili ste material, nekaj doma, nekaj v tujini, vse pošteno plačali. Mislim, da je do tu vse v redu. Ne vem, kaj bi bilo potrebno še plačat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Če morate plovilo registrirati, takrat plačate potrebne dajatve. (Verjetno) so stroški registracije odvisni tudi od vrednosti plovila.
Za samo izgradnjo pa seveda ne plačujete ničesar.
Za samo izgradnjo pa seveda ne plačujete ničesar.
verjetno je res najboljše, da se obrnem na luško kapetanijo, ki bodo vedeli točno okoli tega;
namreč dobivali smo informacije, da je potrebno plačati še enkrat ddv od plovila, kar je meni bilo sicer totalno nelogično, pa vendar ...
hvala vsem !
če pa se je že kdo ukvarjal kot fizična oseba s tem, bom vesela vsakršnega komentarja!
namreč dobivali smo informacije, da je potrebno plačati še enkrat ddv od plovila, kar je meni bilo sicer totalno nelogično, pa vendar ...
hvala vsem !
če pa se je že kdo ukvarjal kot fizična oseba s tem, bom vesela vsakršnega komentarja!