s.p. in bolniška

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bogo
Nov član
Nov član

s.p. in bolniška

Odgovor Napisal/-a bogo »

Pozdravljeni,

sem s.p. , normiranec. Plačujem si prispevke in na DURS preko e-davkov oddajam obrazec (Obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike). Kaj pa ko grem zaradi bolezni na bolniško za nekaj dni, dobim bolniški list in kaj potem?

Na obrazcu za obračun prispevkov vpišem zadržanost od dela, ki ni v breme zavezanca verjatno in bom imel manj prispevkov za plačat? Kaj pa z bolniškim listom, ga treba kam poslat, odnest? Kdo mi plača tisti del prispevkov, ki ga meni ni treba, sploh kdo?

lp m
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: s.p. in bolniška

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tako kot za podjetniki ki zaposluje tudi vi kot s.p. do 30 delovnih dni bolniškega staleža trpite sami. Šele po 30 delovnih dneh lahko stroške trpi zdravstvena zavarovalnica.

Tako pač je....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
bogo
Nov član
Nov član

Mirko Zbačnik napisal/-a:Tako kot za podjetniki ki zaposluje tudi vi kot s.p. do 30 delovnih dni bolniškega staleža trpite sami. Šele po 30 delovnih dneh lahko stroške trpi zdravstvena zavarovalnica.

Tako pač je....
Aha torej če prav razumem. Ne upošteva se mi nič, tudi prispevkov ne plačam manj (za tiste dni ko sem bil bolan) in kar se mene tiče z bolniškim listom nimam kaj početi?

lp m
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

V tem smislu, da.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
bogo
Nov član
Nov član

Mirko Zbačnik napisal/-a:V tem smislu, da.
Hvala
Odgovori